晚上1:452位小姐精神左好多 ..仲發左皮氣 係到又咬又抓..
但帶燈罩食草好慘..2個d屎屎大粒返 ..  但胃佢地食藥好慘T__T   有D藥苦 好難搞
2個成日想整甩個頭罩.... 忍多2日就小姐
�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯
4點幾幫芝麻整下隻眼仔  D毛結埋一舊 ((因為醫生D眼膠))
除左頭罩按摩下梳返下巴D毛..   
下次真係唔好衰心軟除頭罩 .. 帶返個頭罩 佢發哂老皮..  就快咬鬼爛個罩.. 又驚會介到佢咀仔 = =
搞左好耐佢都攰到抖哂氣  廢事理我   由我帶  我自己都用手姐住佢隻眼仔..
跟住屙左好大篤既尿係廁所. 屙個陣勁大聲HAHA...~~~~~~殊
屎屎又D大 有D細  ..   都係金色  但有D好細粒...
之後到花生 係到一條一條葉咁胃佢食..   一拎硬身少少佢都咬完扔返落地下....
又係帶返個頭罩係到皮4 ..        花生屙左一大舊便便 .. 好似提子屎個D咁  仲未見有硬身便便><
下次都係唔好除頭罩..真係搵自己黎搞 ....      5點51分..  自己準備去訓教#^36^#
�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯�▽�╯
7月25日早上3點半   芝麻開始咬個頭罩一.一  睇黎十分不中意
一陣再幫佢清理返隻眼..  D水又結埋一舊野 .. 佢好似好辛苦#^3_002^#  茶眼個D野囉
不過睇得出佢精神左#^30^# 加油!!!

11點胃草粉 唔肯食強迫食左少少..  
花生有尿尿勒 ya ~~~ 甘便便呢??  芝麻你d尿尿呢!!
8點胃佢地食草粉...  胃到成個下巴都係#^32^#  
唔中意食草粉呀  #^37^# #^37^#
我頸都長埋..     玩到8點55分左右先胃完   我每隻胃左十零支左右..
2隻野仲未屙尿呀  ..芝麻有屙便便   花生2樣都無 #^34^#
大約幾點先屙呀    仲有幾時先開始會正常食返草#^37^#   e加見佢地仲zzz
見佢地清潔個身體 係咁lam個罩   陰公豬= =
6點半 胃佢地食D草葉 同 飲水    
芝麻仲屙左3粒屎屎#^30^#同平時個D差不多 係細DD同有少少濕
花生未見有屎屎 #^39^#
依加2個都好攰 依埋眼Zzzzz 
6點返到屋企搬入籠比佢地休息
5點接佢地.  見到MIMI同HILL HILL#^39^#
入房仔教胃草粉  同帶頭罩  ... 一入門口見到佢2隻野係個籠到郁都唔郁...
芝麻隻眼仲比醫生茶左D眼膠.. 但花生又無WO  
係因為有d兔仔麻醉左無合埋眼 所以要茶 唔係會眼乾乾!!!
草粉都比較OK..  頭罩就....姑娘幫芝麻一帶返頭罩就反抗 係咁咬#^40^# ((生猛!!
返到屋企除左..我諗我幫唔到你地帶返上..  將就下你2個#^3_002^#
2隻兔$3056 連埋草粉 頭罩 藥 
10~14日可以再返去比醫生睇傷口 
簽完放低兔仔..dr.ma仲叫我長開電話..   
食完野返屋企   用興奮又緊張既心情執野 + 等電話.. #^35^#
到左1:40分 dr.ma就打電話黎話佢地手術做完  醒左嫁啦 晏d就胃野食比佢地
可以5點去接佢地#^10^#
#^30^#
之後開始簽1份手術同意書! dr.ma仲講解麻醉既風險..
如果發現兔兔有麻醉敏感 係會馬上停止做手術 仲會用盡一切方法令佢醒
((大約內容係咁..佢講好長既本來    因為我聽到都想喊= = 自動性左耳入右耳出))
佢講到一半  我話...你唔好講喇  你愈講我愈想喊#^3_002^#  我明嫁啦其實#^31^#
跟住dr.ma 笑住話..  風險係有 但係好少部分兔仔
((大約係咁講啦好似==  我忘記左  心都亂哂啦個陣))
之後開始講解絕育係點啦    原來傷口長度-大約係1節手指尾仔咁大大個嫁咋#^80^#  個位係肚仔中間落d  
我仲叫dr.ma 幫佢地產毛個陣產大忽d..  dr.ma仲話可以
仲話大部分主人都話唔好產甘大忽毛#^81^#  因為怕生唔返出黎 ...  ((唔通覺我好奇怪 哈
產大d 我又清楚睇到傷口 佢又無甘熱幾好呀#^79^#
10點15分去到坐左陣就入去見dr.ma
dr.ma問我邊隻做先  芝麻自己就係袋仔到跳出黎行去dr.ma到#^36^#  ((醜死怪 芝麻!!
dr.ma話 喔 你自己跳出黎 咁你先啦..  
之後做身體檢查. 睇下d心跳呀 心肺正唔正常   ((兔仔你覺有d咩古怪野都可以同醫生講嫁其實~
花生重1.33  芝麻1.32   ((芝麻呀 你比花生大1個星期都比人輕>.<))
講返佢2個d古怪野比dr.ma聽...  
花生牙仔崩左1隻角仔.. 好彩無咬合唔正    唔知係米依排成日咬籠 想去芝麻到玩  定撞親呢??
我仲以為芝麻有白內障..  因為眼仔多左2個白點   好彩係正常

7月24號9點幾出門口   坐兔爸車去  唔洗搭極速的士坐到屁股彈黎彈去
芝麻都好安心咁伸個頭仔出黎睇風景 仲周圍望 ((應該叫八卦??))
花生就縮到成粒花生咁唔郁.. 依埋係袋仔到..

岩岩搞左2粒鐘 整野 掃地 吸塵 洗野...   依加開始得閒打#^14^#   

2011年 7月 24號   係2位小姐絕育既日子#^43^#

身為佢地既媽咪 .. 我心情就好似小學生去旅行咁
加上佢地半夜係到搞搞震 ..又咬籠又扮劉翔    我係6點幾先開始訓#^50^#
但9點幾就起身..   廢話少講.. 入正題#^81^#

呠呠子 2011-7-24 05:54:50 PM
:055: 手術做左幾$$呀
小小夕 2011-7-24 06:17:18 PM
原帖由 呠呠子 於 2011-7-24 05:54 PM 發表
:055: 手術做左幾$$呀

岩岩返到黎 ..  2隻兔女連埋立立雜雜$3056 !  比我想像中平左 4百蚊左右#^36^#
兔爸囉..  又唔拎收據=  =   睇唔到邊d係幾多錢
ccychoy 2011-7-24 08:02:13 PM
比醫生睇傷口洗5洗$?
小小夕 2011-7-24 08:57:04 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-7-24 08:02 PM 發表
比醫生睇傷口洗5洗$?

哎丫 我無問...   我諗應該都要錢掛一.一....
PILLOW.MA)) 2011-7-24 09:12:47 PM

回復 5# 的帖子

絕育後睇傷口唔洗錢架
小小夕 2011-7-24 09:32:38 PM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-7-24 09:12 PM 發表
絕育後睇傷口唔洗錢架

#^39^# okok !! 靜係book時間就ok了?
carbee 2011-7-24 11:23:24 PM
女仔通常都會攰d,洗定d菜菜佢地食啦~比心機呀
小小夕 2011-7-24 11:34:35 PM
原帖由 carbee 於 2011-7-24 11:23 PM 發表
女仔通常都會攰d,洗定d菜菜佢地食啦~比心機呀

會攰幾耐呀 ..  佢地1點幾做完手術 .. 到e加仲十下十下Q_Q

芝麻都屙左十幾粒便便... 花生仲係甘>< 快D屙便便喇
carbee 2011-7-25 12:16:47 AM
係呀,頭1,2日係咁,成日瞓,好呆咁~
聽日開始餵藥,其中一隻係橙汁,佢地會好鐘意食架,
呢隻係腸蠕動既藥,咁到時d便便應該會好d
小小夕 2011-7-25 12:21:50 AM
原帖由 carbee 於 2011-7-25 12:16 AM 發表
係呀,頭1,2日係咁,成日瞓,好呆咁~
聽日開始餵藥,其中一隻係橙汁,佢地會好鐘意食架,
呢隻係腸蠕動既藥,咁到時d便便應該會好d

佢比左一隻我係落落d水到 佢話兔仔都好中意@@

第一日頭12小時 係米都無乜屎屎同vivi甘嫁..
carbee 2011-7-25 01:03:57 AM
第一日係咁架,因為食得少飲得少,自然痾得少~
果枝係咪橙色架?好好飲架,mimi搶住食,連針筒都咬爛埋~
頭兩日都係咁架啦,好呆,唔願郁,同埋唔like戴頭罩,
mimi頭兩日差唔多淨係食菜同草粉,好少食草,
草粉又餵唔夠,因為佢唔鐘意食,
不過之後又冇乜野,依家勁鐘意食草粉呀~
小小夕 2011-7-25 01:34:18 AM
原帖由 carbee 於 2011-7-25 01:03 AM 發表
第一日係咁架,因為食得少飲得少,自然痾得少~
果枝係咪橙色架?好好飲架,mimi搶住食,連針筒都咬爛埋~
頭兩日都係咁架啦,好呆,唔願郁,同埋唔like戴頭罩,
mimi頭兩日差唔多淨係食菜同草粉,好少食草,
草粉又餵唔夠,因 ...

#^33^# #^33^# #^33^# #^33^# 竟然!!

希望佢2個快D好返 #^3_002^#
carbee 2011-7-25 02:08:37 AM
放心,兔兔復元能力好強,好快就冇事!
小小夕 2011-7-25 03:01:57 AM
原帖由 carbee 於 2011-7-25 02:08 AM 發表
放心,兔兔復元能力好強,好快就冇事!

嘿嘿  今日終於比我望到MIMI  仲望到佢洗面仔 呵呵

快速發帖