1P 幣
-兔子第一日返屋企....會唔會因為味去過屋企個籠..唔知係邊飲水嫁....?因為佢好似冇咩點飲過水吖..
-佢好似好呆咁....可以點做...係唔係唔理佢..
-我係個籠低放左紙粒..我見佢係咁(文)...會唔會食左嫁...
-我聽日就帶兔子去屯門間維多利.做身體檢查了...要帶D咩野....?同埋..醫生會做D咩.....?
    THX.....

little_connie 2011-8-3 09:39:44 PM
你在邊度買GA???
s6819123 2011-8-3 10:25:50 PM

回復 2# 的帖子

在8號兔買的...
WiNNiE)) 2011-8-4 12:24:13 AM
我想問下呢..屯門個間身體檢查係咪要book架??:044:
我家的兔兔都係在8號兔買的 養左17日了=]
syt174698 2011-8-4 01:33:36 AM
睇獸醫一定要book,如果唔係,你就咁去,e生都未必有時間診症,而且等候時間亦都會耐D
katy)) 2011-8-4 10:09:56 AM
原帖由 s6819123 於 2011-8-3 07:03 PM 發表
-兔子第一日返屋企....會唔會因為味去過屋企個籠..唔知係邊飲水嫁....?因為佢好似冇咩點飲過水吖..
-佢好似好呆咁....可以點做...係唔係唔理佢..
-我係個籠低放左紙粒..我見佢係咁(文)...會唔會食左嫁...
- ...

初黎報到,兔地會呆呆地+驚驚~~~成隻小綿羊咁 由得佢休息下先! (佢熟習左個環境真性情就會出黎GA LA :073: )

你發覺佢唔識飲水,可以試下以下方法導佢:
拎個樽喺佢面前比佢飲水,如果佢飲ge話,慢慢移個水樽去個架度,中途佢唔追個樽再黎過。直至佢去岩地方可以放返個樽入架比佢飲+勁讚佢! (不過佢唔飲唔好迫佢~一間佢討厭左個樽就唔好xdd)

兔仔係直接踩d紙粒,定係有野隔住?
其實只需鋪廁所入面就可以。(沒有廁所的話要準備給兔兔了~)

睇下你屋企去維多利遠唔遠,同點樣去。近+搭的士帶兔袋(鋪尿片/紙粒)、草;遠就帶埋水、毛巾包冰種。
鈉米 2011-8-5 01:26:25 AM
屯門邊間八號兔啊?
置樂果間有隻大隻d既c子兔女女好可愛架><
不過d人唔識欣賞以為佢大隻唔得意所以無人買...
我觀察左好奈`覺得佢好乖好可愛><
唔知樓主係咪帶左佢返屋企呢?

快速發帖