岩先同佢玩果陣佢想咬我,但肉緊得濟咬左落自己蛋蛋到,好多血>.<
我寧願佢咬我我都識止血牙
佢咬自己我又5知佢點>< 激死我啦

e+佢係咁望住我,又跳到冬一聲,話我知好痛

我可以點/︵\ 但佢蛋蛋好似慢慢無流血
得返少少血水~ 我想問會5會自動覆原,好似人類既血小版咁嫁
小小夕 2011-8-4 10:00:06 PM
點解會咬左落自己蛋蛋 #^40^#    睇到都覺得痛..  >    <

佢e加情況點呀...     肯食野?      傷口睇唔睇到大唔大...

不過都係睇醫生勒=  = ...      怕有細菌...
Hitan)) 2011-8-5 12:54:53 AM
道理上佢都識得自己止血...
不過你講到佢咁內容...
所以, 以免佢咬傷埋內裡既生殖器官...
我都係勸你帶佢睇下醫生...
你知啦, 嗰度得層好薄既皮...
Pauline226 2011-8-5 09:32:47 AM
睇醫生!! 睇醫生!! 睇醫生!! 睇醫生!! 睇醫生!! !!!!!!!!:065: :065: :065: :063: :063: :063:
Amberbee 2011-8-5 09:54:48 PM
hi... can u update us???  how is she now??? hv u taken her to the doctor yet???
babymanb 2011-8-6 01:27:05 PM
update一下~ 原本當晚想帶佢去睇醫生~
點知大約過左十幾分鍾後,見佢已經止左血
仲好精神咁跳黎跳去~
之後抱起佢睇,見到蛋蛋已經無再流血了,只係乾左咁
之後bb仲望住我,再望下塊毛毛布:050:
估唔到佢岩岩爆完蛋蛋就即黑要 'umum'
個布係佢老婆黎:051:  

第2日訓醒再抱起bb睇,見到蛋蛋已經結左蕉~
今日蛋蛋已經脹返起身~ 只係另1邊個蛋蛋脹得比較慢~比起另1個無咁大
但傷口已好~ 好似有黑色1點既蕉係蛋蛋上面
相信bb已經無事:055:  仲攬住佢 '老婆'係到umum
babymanb 2011-8-6 01:30:14 PM
另外,bb係有食野的~
龍眼,餅干都搶住食, 無出現唔食野既情況,多謝大家:066:
ching` 2011-8-6 03:12:46 PM
龍眼,餅干..?
你比呢d嘢兔仔食.?
佢咬親流血你會擔心
咁你仲比d咁ge嘢佢食.?!
點消化ar?!!!
腸胃會有問題lor!
小小夕 2011-8-6 04:44:45 PM
唔好比餅干... 殿粉質既野兔兔都唔多食得 ...       龍眼唔知..  太甜既野都唔多食得..
babymanb 2011-8-6 10:16:04 PM
呢d野係我屋企人比佢食既~ 唔洗緊張
佢食好少~ 飯干呢d只係比半塊佢當0食~係牛奶意米餅黎
糖尿病人都食得既野:078:  同埋都唔係日日食~
babymanb 2011-8-6 10:16:45 PM
原帖由 ching` 於 2011-8-6 03:12 PM 發表
龍眼,餅干..?
你比呢d嘢兔仔食.?
佢咬親流血你會擔心
咁你仲比d咁ge嘢佢食.?!
點消化ar?!!!
腸胃會有問題lor!

我個仔無野多~ 係屎屎all最多,抱住佢都係到all屎:056:
smallsuishan 2011-8-6 10:25:31 PM
原帖由 babymanb 於 2011-8-6 10:16 PM 發表

我個仔無野多~ 係屎屎all最多,抱住佢都係到all屎:056:

樓主.. 可能你真係唔太了解咩食物對兔兔健康唔好
長期咁食.. 兔兔好大機會會腸停
所以你真係要忍下手 唔好再俾兔兔食個D唔應該食既野
chaubb 2011-8-6 10:50:38 PM
原帖由 babymanb 於 2011-8-6 10:16 PM 發表

就算係糖尿病人都食得既野.唔代表兔兔都食得嫁~~~
半塊其實都好多了~~
可能我咁講你覺得我好衰.
我想問一句咁兔兔食得既草,
你會唔會拎黎食丫?
佢食既糧,你又會唔會食丫???
呢d兔兔都食得嫁~

樓主為左兔兔好的話~~建議你多d扒文~
睇下邊d食物先適合兔兔
carbee 2011-8-6 11:00:10 PM

我勸樓主都係爬多D文啦!!好明顯你唔知有咩唔比得兔兔食!
糖尿病人食得唔等於兔兔食得架,佢又唔係人,
兔兔唔會食飯當正餐架嘛!
咩餅都好,都唔可以比兔兔食,
而且龍眼含高糖份,盡量都唔好比兔兔食~
等於兔兔唔係食紅蘿蔔做主食一樣,呢D事養兔既人都應該要識!
依家冇事唔代表冇問題,到大左先出現問題就大件事!
如果想兔兔好,請多了解兔兔既需要&習慣~
Hitan)) 2011-8-7 12:09:28 AM
嘩! 睇到我眼都凸埋...
牛奶意米餅 + 龍眼???
o... by the way, 糖尿病人食得嘅野其實都含 artificial sugar, e.g. 常見嘅 aspartame... 其實食得多對人都冇益... 因為佢地會降低身體的免疫力, 令人頭痛, 甚至容易患上 depression... 所以啊, 即使人食得都唔代表兔仔食得... 始終人跟兔仔的腸胃結構有分別... that's y 小兔門要食屎屎但人類係唔會做呢啲野的...

除此之外...
佢被咬傷的蛋蛋 size 都唔同咗??????
佢脹番並不代表冇事架喎...
what about 內出血 or 含膿???
不如你都係帶佢睇下醫生吧~
反正都唔會洗你好多錢...
還是安心緊要 D

快速發帖