有冇人去過荃灣西個個寵物公園呀..我見有專for兔仔既area...有d想去個度放兔
smallsuishan 2011-8-16 04:29:02 PM
我未去過~
BUT 而家天氣太熱啦 你等11月左右先放兔啦
super4)) 2011-8-16 07:15:46 PM
近邊度,未聽過,家住荃灣,交俾我視察環境,兔仔們秋天出發!
chaubb 2011-8-16 10:07:41 PM
樓主
係荃灣西邊個出口出近?
想去睇睇~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chaubb 2011-8-16 10:08:19 PM
原帖由 super4 於 2011-8-16 07:15 PM 發表

係ke話~拍幾張照黎比大家睇呀~#^65^#
yy123321 2011-8-17 02:56:24 AM
原帖由 super4 於 2011-8-16 07:15 PM 發表

荃灣西mtr出口,資料如下,岩岩搵~不過呢個係講狗既area,
http://hk.myblog.yahoo.com/twdoglovers/article?mid=1081

我成日都想帶兔兔去草地,可惜香港冇, 唔知呢個公園有冇呢~~~:057:
交俾你去視察啦~~:051:

thanks~~~
luckygirl1025 2011-8-17 11:27:22 AM
我未睇過個度係點架..不過係係荃灣西D出口.一出就係...
jinjin 2011-8-17 11:32:21 AM
係荃灣西鐵站D出口行過對面公園無幾遠就係個竉物公園架啦,我搭車返屋企都會係天橋上經過,雖然個竉物公園外圍有兔兔剪影公仔掛左係度,但係我行路經過幾次都只係見到D人放狗,未見過有人放兔喎,同埋如果多狗的地方都好危險,又會多狗蝨,真係無唸過可以放兔,定係有另一個專為放兔既竉物公園呀?
jinjin 2011-8-17 11:36:39 AM
有睇過愛兔愛回家這本書,作者有帶兔兔去廸欣湖玩,係草地跑,見到兔兔好開心,我都有唸住冬天無咁熱帶MonMon去玩,唔知有無兔奴有去過呢?
行街帶我都買左啦,不過個繩圈好似好細咁,都唔知岩唔岩戴既?上次試過同MonMon戴條三角巾,個圈可以放到好鬆,但係佢都好唔鐘意,係咁掘我大脾仲咬左我3啖添:050:
super4)) 2011-8-17 06:36:33 PM
原來是西鐵附近,但嗰度好似for狗狗,兔仔去好似有啲危險,放狗狗絕對是個很好的地方。
lsh807 2012-7-20 04:35:24 AM
數碼港果度都OK架, 有大草地~
siutung 2012-7-20 12:40:13 PM
不如等涼d一齊去 好唔好??
wendy 2012-7-21 02:16:42 PM
數碼港有放兔專區?安唔安全o架?離開放狗區有幾遠?好驚d狗狗衝過o黎就慘囉!
愛糖糖 2012-7-25 09:32:50 PM
好遠wo

快速發帖