1P 幣
天氣轉熱用平底籠嘅兔友用咩墊籠黎防止腳瘡呢?
靜妍媽 2012-3-6 11:34:29 PM
靜賢已經開始用緊雲石磚喇~~
平時佢d舊草就比佢踩,新草鋪面,佢就會揀黎食~~
貓仔兔 2012-3-7 01:26:36 PM 來自手機
靜妍媽 發表於 2012-3-6 11:34 PM
靜賢已經開始用緊雲石磚喇~~
平時佢d舊草就比佢踩,新草鋪面,佢就會揀黎食~~ ...

舊草可以放幾多日架?我都想買雲石磚,你嗰塊大概有幾大,如果買我想買半個籠咁大呀!可以點伏都得!嘻嘻...
靜妍媽 2012-3-8 04:08:56 AM
我通常放幾日,塊雲石磚我係q兔買架~98果隻~
如果你想鋪哂成個籠可能要去賣磚果啲地方自己訂
Daniel823 2012-3-8 02:09:56 PM
靜妍媽 發表於 2012-3-8 04:08 AM
我通常放幾日,塊雲石磚我係q兔買架~98果隻~
如果你想鋪哂成個籠可能要去賣磚果啲地方自己訂 ...

我個個平底黎....我想買個豬仔版...你地話好唔好??
有無咩好既建議???
carbee 2012-3-9 06:10:07 PM
豬仔板好容易有腳瘡喎
其實平底籠都唔駛特別墊野,
除非本身已經有腳瘡, 咁就要墊野囉~
可以用鋁板或雲石墊底.
夏天再加冰種(用鐵盒裝住)同風扇
其實都夠用, 再唔夠先開冷氣
貓仔兔 2012-3-9 06:44:54 PM 來自手機
係呀,豬仔板對腳仔唔好...但係我又怕唔墊野得膠,佢又會因為靜電而腳底甩毛(之前睇到有呢啲post),企得雲石板多又硬得滯,所以而家應該都會用草墊,但係都怕佢因為咁而四周痾尿,佢有前科痾尿又伏係尿到散熱,所以一定要做好預防措施,唔係做死我...

快速發帖