家下用緊 "marukan牌" 雜糧...

原因係...什麼什麼尿臭stop....(盒上面寫的...)

結果...挑食情況出現...

大家的鼠鼠有這個情況麼= =?
tsac_ever 2008-9-20 07:24:59 PM
原帖由 sharonsilas 於 2008-9-20 07:21 PM 發表
荃灣....

前幾日先同女朋友去荃灣行過....

但係真係唔多覺眼 = =||||

荃灣區寵物店 究竟係邊呢?  金魚街果邊硬係好似間間一樣咁...

地址:荃灣路德圍地下6A地鋪~~
station R對面有一間學校~~~
我第一次都搵左陣先搵到==
拉比藍 2008-9-20 09:05:38 PM
講近...
mazuri,
咁我覺得油麻地petxgg,mk I  x 兔 近過荃灣好多囉...
但當然大家鐘意去大圍or station r都得~
睇下近邊架姐
★呀紫☆ 2008-9-20 09:53:07 PM
我果隻死都5食...
因為我D鼠食就冇...咁我比得冇咁多拉~
佢地又食剩D 5中2的...
真係未死得都5 SO下...
豬前果隻星星佢地好中2...5會食剩...
咁我今日拿拿林去BUY番星星...[投降拉我...]
吃不到的蘋果 2008-9-21 12:38:21 AM
我家唯唯只挑PS來吃....OXBOW....碰也不碰
不過我不想放太久...所以唯有每天換新的...
其實PS佔佔的份量真的很少....

但牠真的不想吃的話.......我不怕牠餓死...但怕牠餓壞肚子ORZ||

牠這個歲數....基本的健康很緊要....害我都拿牠沒辦法= =
sharonsilas 2008-9-21 03:49:17 AM
咁以現時...除左金魚街之外

油麻地 都有幾間倉鼠鋪??

mk l  係咪即係果個 電腦廣場 果個商場??

我想知有冇咩網 有講尼類鋪既地址咁呢?  我都想睇下d籠 同埋其他 同品 玩具....

家下好無目標都唔知去邊到搵好....
tsac_ever 2008-9-21 02:11:12 PM
我開頭都係餵ps糧先~~~
之後想轉oxbow~~~就混埋一齊餵~~
佢地個時都係專揀ps糧食,,oxbow就淨好多~~
而家我淨係餵oxbow~~~冇得佢地唔食~~~
佢地仲愈食愈多:056:
拉比藍 2008-9-22 08:00:57 PM

回復 19# 的帖子

如果太老,又真係唔肯食,
咁就唔好逼啦...始終年老唔食野好大獲,
可能緊張得濟就....@@
拉比藍 2008-9-22 08:09:56 PM

回復 20# 的帖子

以我所知,又有賣mazuri(m) or oxbow(o)糧架舖頭有:

銅鑼灣:總裁右鋪(m)
旺角:魚街(m)(o)
油麻地:petegg(m)(o)  www.petegg.com
荃灣:station r (m)(o)   www.stationr.com
筲箕灣:多x龍(m) www.totoro.com.hk
拉比藍 2008-9-22 08:16:06 PM

回復 21# 的帖子

其實我都係,因為覺得ps都係太雜,
所以就轉oxbow+mazuri...
初頭都唔肯食架,(因為以前餵過mr..kaxxxx..ps.)
但斷左1日已經肯試新野,
我估mazuri都幾好味,因為我o個幾隻試過都唔會再唔食,ps從此變零食。
小兔 2008-9-22 09:21:50 PM
雜糧唔好架?我係買鼠鼠個時問店員,佢話鼠鼠食開alex雜糧,咁我就買左呢隻囉~
如果alex唔好,咁邊隻糧會好d,我隻鼠鼠買左唔夠1個月,都係年輕鼠黎
拉比藍 2008-9-22 09:30:13 PM

回復 25# 的帖子

雜糧太雜...花生瓜子樣樣齊,但呢d已經有報告話會致癌,
而且..說實許,alxx比起ps糧仲要差...

當然比較好會係淨糧...
mazuri和oxbow 都係好架淨糧....
無色素,又可以 磨牙...
傻小妹 2008-9-23 01:59:05 AM
我都諗住等屋企個包ps食晒就轉OXBOW…
都驚緊衰仔包會唔食…
但無法…ps我都覺得好雜!
sharonsilas 2008-9-23 02:31:09 AM
聽日就去 in's 逛逛...整包ox 比佢地食下先= =

因為以現時觀察所得.....  

鼠鼠偏食情況....值得擔心 =.=

我專登夜晚睇住佢地....佢地家下直頭將兜入面唔食果d 先撥開....挖挖挖...

再覺得果d野阻住呢....用口咬住丟出個兜外面 = ="  問你死未.....
檸啡 2008-9-23 09:24:29 AM
-3-" 佢地都係中意食PS糧
雖然撈左糧,Mauzri + PS
但Mauzri 唔餓到咩咁都唔食....仲食淨好多
佢地只係等每日早上我換糧時食哂d PS糧 -3-"
小兔 2008-9-23 04:37:06 PM

回復 26# 的帖子

thanks ur information
咁我呢幾日過去金魚街 買oxbow /mazuri 比鼠鼠先~:021:

快速發帖