1P 幣
我mo仔4月5號去絕育
好擔心佢手術後會有事
請問各位兔仔絕育後有d咩要做?

Dylan 2012-3-28 03:19:04 PM
如果你個籠有二樓就拆咗出黎因為帶住個頭罩跳高跳低會卡住同失平衡
我囡囡果時就撞親隻眼要去 e son 道用營光劑照眼之後重要滴 anti-biotics
佢帶住個頭罩會食唔到 d 營養便你要幫幫佢處理喇
而草個方面就放起地下比佢佢就可以用個頭罩"不"起黎食
個水樽改放入籠比佢飲因為個頭罩卡住佢個嘴仔又唔夠長會飲唔到水嫁果時我地拿住個水樽比佢飲嫁佢重飲咗好多 tim
Dylan 2012-3-28 03:36:45 PM
佢第一日會痛多 d 留意下佢同比佢訓多 d
開頭會食少咗野同唔多願走重成日企咗起道肚仔有傷口唔訓低嫁
第二日就狂食重好生猛 tim bor
好番之後就要減少食量因為身體機能減少咗會至肥要好好控制體重
同未絕育既兔兔要分開佢地 d 氣味唔同未絕育既兔兔會唔鍾意絕咗育既兔兔嫁
花芝媽 2012-3-28 04:43:31 PM

第一日都係比較攰  唔多點食草..  你可以買D菜洗幾條  返到屋企比佢休息陣  2~4小時後左右比佢  
到多第2日會好生猛嫁啦..

個陣去DR.MA到絕育..   佢米會比益生菌黎你既...    最好唔好倒落水律溝埋比佢飲..
姑娘教我溝落去  但佢地一D都唔飲= = ......   同埋我自己索下陣味都怪怪地咁=.=+   
後尾有兔友話  溝完放得耐會有陣味   同針筒胃佢比較好
用唔哂既益生菌唔好掉呀  一包好貴嫁~

胃佢食藥 先甜(止痛)後苦  一定無錯   

我芝麻一返去就有屎屙..  仲打側趴係到ZZZZ     食野無問題返到就狂食...
花生到左第2日先有屎屙..  同埋佢唔中意食草粉..  我比左好多好多草葉比佢食...   仲知佢有野食就OK嫁啦
係絕育佢開始生猛返  想整甩個頭罩... =  =+  幫佢徐左  之後帶返帶好耐    
freeling820 2012-3-29 02:52:27 PM
我想問洗唔洗幫佢地洗傷口?
mo仔平時唔鍾意俾人抱又百厭
我怕整爆佢傷口

花芝媽  唔洗洗傷口 .. 但第2/3日可以睇一睇傷口有冇出現異常出血個D... 正常唔搞佢就唔會有 但最好唔好比兔地搞個傷口 佢地好中意LAM LAM 唔好比佢LAM就OK  2012-3-29 08:09:03 PM
Dylan 2012-3-29 03:46:08 PM
千其唔好幫佢洗傷口呀 e son 又無叫傷口已經聯好針喇
freeling820 2012-4-3 04:00:12 PM
明白哂...唔該哂咁多位

快速發帖