1P 幣
天氣開始熱, 想同佢剪毛
但係冇經驗, 唔知點整
暫時未有時間去兔協上堂, 我考緊a level~
要用d咩剪刀? 除左腳底唔剪外, 有咩要注意??

呢排呢, 我見佢有打黑痴
一天大約1-2個
有冇問題?

奶茶媽 2012-3-31 12:47:30 PM 來自手機
LittleBunny 發表於 2012-3-30 08:34 PM
狗仔用既電剪,剪得好靚架,剪得好輕鬆

安唔安全架?我未用過
奶茶媽 2012-3-31 12:51:46 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-3-30 08:26 PM
如果你屋企外在既環境無咩改變 (即無比之前大塵), 附近無裝修整路依d情況, 你就要注意, 有機會係上呼吸道 ...

今日剪緊毛打左十幾個呀,但冇鼻水囉,
LittleBunny 2012-3-31 02:37:09 PM
997134 發表於 2012-3-31 12:47 PM
安唔安全架?我未用過

二百蚊左右,有套,唔會剪到皮膚
貓仔兔 2012-3-31 02:51:41 PM
997134 發表於 2012-3-31 12:44 PM
我今日幫佢剪毛,剪剪下成地都係毛,跟住佢打左十幾個黑痴

我今日都同佢剪左少少....大少成日都走兔!我攞左個盒裝佢D毛,就唔會周圍飛...而且係大少嘅第一次,我想儲起佢....哈哈哈哈(我真係變態),剪到大少一岩一忽....哈哈哈哈...
奶茶媽 2012-3-31 03:27:10 PM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-30 09:47 PM
電剪我都有呀...  但我覺得仲麻煩過教剪= _ =   有冇人要個電剪 ...  
90蚊....   有冇人要   我都係用過一 ...

安唔安全?會唔會好嘈?
花芝媽 2012-3-31 05:17:25 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-31 09:23 AM
我都有見你剪芝麻毛毛啲相,有咩方法可以令兔咁乖呢?係咪因為花生同芝麻細細隻咁,好難用到電剪? ...

佢地會周圍郁呀...   我係放佢地係圓既摺登上面..  跟住上面放多張正方形ABC膠廢事滑腳...   
甘我米坐矮登仔
開頭會周圍郁..   我米同佢講野    佢郁/想走就捉返佢定住佢  定好左再剪..
慢慢佢開始見眼訓..  可能覺得點郁都會比我捉返-   - _  又可能知我幫佢剪毛(?)  跟住就唔多點郁...
係佢地平時唔多去既地方剪毛..  佢地會定D..   因為唔知咩環境..   
者係我間房佢地去慣..   咁我米走去客廳既角落剪...  

我係手指夾起D毛 跟住係手指上面剪  但小心剪到自己隻手=.=
同埋最好帶口罩..   我個鼻超癢

花芝媽 2012-3-31 05:18:20 PM
997134 發表於 2012-3-31 12:44 PM
我今日幫佢剪毛,剪剪下成地都係毛,跟住佢打左十幾個黑痴

D毛  剪完掃落地..  癡住你個鼻都唔舒服啦..  佢比毛了到都會打黑癡.. 仲會好似人甘  用手仔洗下個鼻仔= =
花芝媽 2012-3-31 05:19:59 PM
997134 發表於 2012-3-31 03:27 PM
安唔安全?會唔會好嘈?

佢有埋度位個舊野比你...      我又覺得唔嘈..  但佢會震..    感覺上好似渣住個震緊既手機係手=  =+
我見人地好易用/.但我唔識用  X___X      交剪好玩D      扮髮形師!!! (囧
奶茶媽 2012-3-31 06:43:41 PM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-31 05:19 PM
佢有埋度位個舊野比你...      我又覺得唔嘈..  但佢會震..    感覺上好似渣住個震緊既手機係手=  =+
我 ...

咁我要丫,但兔兔坐唔定,唔知點整
奶茶媽 2012-3-31 06:44:17 PM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-31 05:18 PM
D毛  剪完掃落地..  癡住你個鼻都唔舒服啦..  佢比毛了到都會打黑癡.. 仲會好似人甘  用手仔洗下個鼻仔=  ...

咁洗唔洗帶佢睇醫生???
花芝媽 2012-3-31 07:26:32 PM
997134 發表於 2012-3-31 06:44 PM
咁洗唔洗帶佢睇醫生???

有冇流鼻水?  無鼻水可能好似人咁係敏感~     轉天氣鼻仔唔舒服   平時幾耐  吸塵/掃地??
睇下打黑癡係咩情況  食草打都係正常  有時有草碎
花芝媽 2012-3-31 07:28:07 PM
997134 發表於 2012-3-31 06:43 PM
咁我要丫,但兔兔坐唔定,唔知點整

你住邊嫁   但個頭2腳嫁  你屋企有冇轉插器囧
all_loving_it 2012-3-31 07:31:08 PM
997134 發表於 2012-3-31 12:51 PM
今日剪緊毛打左十幾個呀,但冇鼻水囉,

似係因為敏感多d
奶茶媽 2012-3-31 08:01:29 PM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-31 07:28 PM
你住邊嫁   但個頭2腳嫁  你屋企有冇轉插器囧

天水圍丫,有丫
奶茶媽 2012-3-31 08:02:53 PM 來自手機
花芝媽 發表於 2012-3-31 07:26 PM
有冇流鼻水?  無鼻水可能好似人咁係敏感~     轉天氣鼻仔唔舒服   平時幾耐  吸塵/掃地??
睇下打黑癡係咩 ...

日日都有吸陳丫,平日都有打一兩個
今日剪毛打左十幾個

快速發帖