呀仔D便便變深色左
又軟左 又水水地
係五係病啊?
我用佢轉糧ing
係五係因為咁?
我洗五洗帶佢去睇醫生?
Dylan 2012-4-10 02:46:00 PM
轉糧要分 10 完成
初頭要 1:9
兔兔肚痀好危險
你快 d 抱佢睇 e son
愛糖糖 2012-4-10 02:50:38 PM
因為冇舊Ge
所以我4:6
但佢又屙得食得
我依排又測驗...
最快都要星5先可以帶佢去
點解好
好擔心...
threefour 2012-4-10 03:05:49 PM 來自手機
你有冇屋企人可以幫兔兔去?肚痾嚴重嗎
愛糖糖 2012-4-10 03:17:31 PM
冇人有時間
佢屙D臭臭都ok多
但冇味....
happyyuki 2012-4-10 04:09:48 PM
而家痾既都係軟便便/水便便!!?
all_loving_it 2012-4-10 05:32:13 PM
愛糖糖 發表於 2012-4-10 02:50 PM
因為冇舊Ge
但佢又屙得食得

你想辦法同佢/搵人帶佢去睇醫生, 除左轉糧問題, 最大可能係腸胃出事, 兔兔肚all好危險, 如果係腸炎問題, 等幾日會出事

all_loving_it 2012-4-10 05:40:11 PM
因為冇舊Ge
但佢又屙得食得

另你今日未同佢睇醫生, 你約聽日啦!  

另外, 你今日再停餵糧, 5可比A草同菜, 淨比T草佢食, 同埋而家兔兔腸胃有事, 水份營養流失好多, 你5可以單比"T"草佢食, 仲有餵Oxbow草粉

5可以等你測完驗, 你測驗都係溫書, 咪帶埋本書搭車同等睇醫生期間係診所一邊溫, 兔兔而家敢樣, 好大可能係腸炎, 你一定要想方法同佢去睇

奶茶媽 2012-4-10 05:45:56 PM

test唔係借口黎架
你真係愛佢就快d帶佢睇啦
我而家都考緊a level啦
我咪又係抽d時間帶佢睇e生
你有冇見到兔兔跳落海果個新聞
你都唔想兔兔有事過左身喊到好似果個人咁架

快d book左先啦!
如果真係冇哂辦法,
起碼你而家book
都可以book到最早果日
你考完先book
就真係..............
希望佢冇事啦
all_loving_it 2012-4-10 06:16:11 PM
997134 發表於 2012-4-10 05:45 PM
test唔係借口黎架

恕我直言, 如果無好好安排同處理, 出事之後喊到點樣係無咩意義
all_loving_it 2012-4-10 06:16:44 PM
test唔係借口黎架

好多野係事在人為
貓仔兔 2012-4-10 06:20:43 PM 來自手機
兔兔之前無食過草,又要轉糧,可能係牙仔同腸胃都適應唔到,佢可能好肚餓但係又無佢岩食嘅野食,而家受苦中,你可能好重視考試,但係咁落去佢可能會腸停,係會死架!嘗試下將你自己代入為兔兔...一路餓住個肚,而你呀媽唔理你,你有咩感受???我相信你領養得佢,一定好想好好照顧佢,呢度啲人,個個都有份工/有學返,但係見你隻兔兔有嚴重事故都立即俾最中肯嘅意見,去幫你同兔兔,唔好辜負佢地,立即打電話book醫生,快啲醫好佢....唔好唔記得當初你對兔兔嘅承諾.....我可能講得直接,但希望你明白而家可以帶俾兔兔健康幸福快樂嘅生活只有你一個!!!
而且,要考試...都唔會廿四小時都溫書架啦,抽小小時間去睇獸醫啦!!!
祝兔兔早日康復,你而家可以俾草粉波佢食住先呀!!
all_loving_it 2012-4-10 06:22:03 PM
test唔係借口黎架

大圍有急診可以睇, 只係比較貴, 兔兔有5舒服, 要把握時間去醫, 過了最重要既醫療時間, 未必可以救返或完全康復
all_loving_it 2012-4-10 06:23:10 PM
因為冇舊Ge
但佢又屙得食得

大圍有急診可以睇, 只係比較貴, 兔兔有5舒服, 要把握時間去醫, 過了最重要既醫療時間, 未必可以救返或完全康復

sharonlai 2012-4-10 07:29:04 PM
兔兔睇左醫生未?
佢地腸胃真係好弱,好易出事,唔可以再等
同埋之前亦講過,轉糧一定要慢慢黎,你有無問舊主人舊糧係邊買
唔可以話無糧就迫佢適應!

快速發帖