今日係我最低落既一日 因為小白死左 我覺得好突然 明明醫生話佢比琴日好左好多 仲叫我6:30接佢 點知我坐車返去既時候 醫生打電話過黎話佢唔得啦
最終見唔到佢最後一面..

一齊生活左3年 突然之間死左我真係接受唔到..
希望大家好好珍惜眼前人 唔好等佢死左之後就好後悔點解當初唔陪佢多d,唔對佢好d..

所以我係依刻開始,好好咁陪住朱朱

依張係琴日影..估到係最後一張幫佢影既相...

貓仔兔 2012-5-7 04:35:30 PM 來自手機
加油呀!從今起好好照顧朱朱,亦可以睇多啲養兔資料,知道更多兔仔嘅需要呢!小白陪左你三年,有啲野佢會明白的,不要太傷心...
Dylan 2012-5-7 04:35:56 PM

呢幾日你已經身心疲累,相信你都流咗唔少眼淚
你打算點安頓小白,安排好小白身後事就好好息休息喇
mimkey5566 2012-5-7 04:48:13 PM
Dylan 發表於 2012-5-7 04:35 PM
呢幾日你已經身心疲累,相信你都流咗唔少眼淚
你打算點安頓小白,安排好小白身後事就好好息休息喇 ...

醫生幫我安排張小白既遺體送到寵之天國果到
聽日可能會打比我預約時間
KathyChan 2012-5-7 04:50:09 PM
唔好咁傷心啦..... ;(
你要加油啊~!!!
R.I.P 小白
mimkey5566 2012-5-7 04:52:09 PM
我一返到屋企
腦入面都諗起同小白既點點滴滴..
又諗返佢今朝同琴日仲係到..
又見到得朱朱一個
令我喊完又喊

mizumi 2012-5-7 05:47:33 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 04:52 PM
我一返到屋企

小白0係彩虹橋會生活得好開心架, 佢一定會知道你好錫佢, 而且佢都唔想你傷心, 所以佢先唔0係你面前睇住佢走~
大家都知你呢幾日真係心力交瘁, 你安排好佢身後事就要重拾心情, 屋企仲有朱朱要你照顧架~
加油~~
janwrong 2012-5-7 05:47:49 PM
我完全明白你感受,因為我的兔兔剛離開了幾天,現在應為兔兔辦好後事,同佢走埋最後呢段路,好好照顧朱朱,因為朱朱都冇左至親,佢仲等你照顧,小白會去彩虹橋識到好多朋友,佢都唔想你咁傷心
all_loving_it 2012-5-7 05:49:40 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 04:52 PM
我一返到屋企

發生左依種事, 傷心在所難免, 但5好對住朱朱喊呀, 因為小白既離開令朱朱無左個同伴, 佢都會5開心, 如果佢見到你喊既話, 會令佢更upset, 情緒會更5好, 好易會有抑鬱或者病架!  雖然好難, 但你都要係佢面前忍住!

雖然小白最終走了, 但我相信佢係深深感受到你對佢既愛, 有機會遇上你依個真心愛佢既主人, 有朱朱陪住佢成長同生活, 佢今生5會有遺憾, 而小白已經係另一個地方快樂生活緊......

你都要好好休息, 因為朱朱還需要你, 有時間多d陪住朱朱, 小白會一直睇住你地, 好好努力!

最後, 願你同朱朱一切安好!

mimkey5566 2012-5-7 06:07:36 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-7 05:49 PM
發生左依種事, 傷心在所難免, 但5好對住朱朱喊呀, 因為小白既離開令朱朱無左個同伴, 佢都會5開心, 如果佢 ...

我想將小白個籠比朱朱住
我係咪要洗小白個籠..?
all_loving_it 2012-5-7 06:28:18 PM
mimkey5566 發表於 2012-5-7 06:07 PM
我想將小白個籠比朱朱住
我係咪要洗小白個籠..?

係呀, 要洗架
Admin 2012-5-7 07:08:47 PM
一路好走,小白。
世事難料,大家要珍惜目前擁有的一切,幸福不是必然
貓仔兔 2012-5-7 07:20:50 PM 來自手機
我一返到屋企

睇到我都頂唔住....我都好明白你心情...走得太突然喇...你亦唔好咁內疚,慢慢收拾心情,好好照顧朱朱,朱朱呢個時候係好需要你嘅愛,陪多啲佢,一齊放下傷痛...
syt174698 2012-5-7 07:22:19 PM
R.I.P. 呢幾日聽到好多壞消息,你已盡力比最好嘅佢,兔兔亦會知道,到彩虹橋會守護你同朱朱,你要加油,朱朱依家需要你,要比正能量兔兔
happyyuki 2012-5-7 10:20:21 PM
好突然.....喊左出黎
你一定係好傷心, 你已經好盡力
小白都係一隻堅強既兔兔*
我地一定會好好咁珍惜同兔兔既每一日*

快速發帖