20120527416 - 複製.JPG
卡卡好似吾系太鐘意塊草墊..因為佢扒系到都系一半草墊一半散熱板..系米因為吾慣咋?
佢照肯食野..但系佢塊草墊系食野先行過去..
如果兔友有問題要我改善卡卡既籠..好樂意你地提出話我知.
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:34:56 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:10 PM
Q-P*ts一定貴啦

你如果買木板之類除左去10蚊店, Jusco之外, 你仲可以去買手工藝同模型材料公司, 有好多 ...

咁真系要出下深水步買料DIY比卡卡先...
卡卡KaKa`; 2012-5-28 06:36:01 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:17 PM
如果卡卡5食紙, 你用厚紙板鋪上門到就可以, 5一定要木板, 反正目的係5好比兔兔CLICK到腳仔 ...

我估佢會咬紙,因為我試過用紙巾抹野佢都咬下..
貓仔兔 2012-5-28 10:50:58 PM 來自手機
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 06:32 PM
冰樽系咩黎?我未買air cooler

即是用空膠樽入水雪成冰呀,包左毛巾超涼,不過如果時間耐,個樽要大啲!
貓仔兔 2012-5-28 10:52:26 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:04 PM
侏老板, 同小填格格極憎草墊, 放草墊比佢, 死都要推開, 推5到出籠, 趕5走塊草墊, 兩個就咬爛晒, 推埋一堆 ...

哎呀...我仲想買,原來咁多兔地唔鍾意,咁唔要lu
貓仔兔 2012-5-28 10:54:59 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-28 06:05 PM
總理可能覺得佢地咬爛個草墊又5食, 好浪費, 佢又走去食晒去, 好好笑 ...

總理真係食咁多都唔飽,好在係你養佢渣,唔係真係餓死,兔協應該都好多謝你,減少左佢地嘅開支,哈哈哈哈哈哈!
卡卡KaKa`; 2012-5-28 11:23:29 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 10:52 PM

睇兔兔本身既..卡卡而家都接受左一半草墊...仲有一半未接受到..
卡卡KaKa`; 2012-5-28 11:24:04 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 10:50 PM
即是用空膠樽入水雪成冰呀,包左毛巾超涼,不過如果時間耐,個樽要大啲! ...

放系籠入面??咁樣好似放多個冷種會好D.
卡卡KaKa`; 2012-5-28 11:25:22 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 10:54 PM
總理真係食咁多都唔飽,好在係你養佢渣,唔係真係餓死,兔協應該都好多謝你,減少左佢地嘅開支,哈哈哈哈 ...

總理系米即系侏老板?侏儒兔吾系食糧大D咩?因為以前本身我都系兔協睇岩隻侏儒兔女
all_loving_it 2012-5-29 08:27:53 AM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 10:52 PM

侏老板同小填格格好大反應, 好似有墊無我敢樣, 好誇張

直頭將草墊咬到爛晒, 推埋一堆
all_loving_it 2012-5-29 08:32:44 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 11:25 PM
總理系米即系侏老板?侏儒兔吾系食糧大D咩?因為以前本身我都系兔協睇岩隻侏儒兔女 ...

侏老板係侏儒兔, 侏儒兔係食得最少

總理係大種賓尼兔, 體重4.5公斤, 佢食好多野, 每日3種共1公斤菜, 每個月4種草合共36磅, 你可想而知

長公主係賓尼兔, 佢係平日我地見到普通賓尼大細

小填格格, 屋企後樓梯垃圾堆發現既貓貓兔

all_loving_it 2012-5-29 08:37:47 AM
貓仔兔 發表於 2012-5-28 10:54 PM
總理真係食咁多都唔飽,好在係你養佢渣,唔係真係餓死,兔協應該都好多謝你,減少左佢地嘅開支,哈哈哈哈 ...

總理好勁, 真係好似5會飽一樣, 佢可以不停食,

不過, 佢肯食, 依到係好事, 5食就慘

兔兔要捱餓會好慘, 好5人道
all_loving_it 2012-5-29 08:40:01 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 06:34 PM
成塊草墊食哂?飽哂...

2塊草墊都5係好多草, 食5飽

總理話5該再添
all_loving_it 2012-5-29 08:41:28 AM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 06:28 PM
我星期6先過到深水步買,

有時間去睇睇
貓仔兔 2012-5-29 02:40:02 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 11:24 PM
放系籠入面??咁樣好似放多個冷種會好D.

冰樽大過雪種,會涼耐少少
貓仔兔 2012-5-29 02:41:41 PM
卡卡KaKa`; 發表於 2012-5-28 11:25 PM
總理系米即系侏老板?侏儒兔吾系食糧大D咩?因為以前本身我都系兔協睇岩隻侏儒兔女 ...

唔係,總理係賓尼,侏老板係侏儒兔,計大食,當然係賓尼啦!

快速發帖