ccychoy 2012-7-11 04:36:15 PM
可選擇2nd
其實每隻兔兔都擇食.每箱草食到50%已經好好
ccychoy 2012-7-12 11:38:03 AM
Ayore 發表於 2012-7-11 04:49 PM
其實我係新手黎
我用 oxbow 既 , 我想問睇包裝邊到有寫 1st 定 2 nd ? 我搵唔到既
...

oxbow無分
如果5食可以試下moni 2nd或溝草
ccychoy 2012-7-12 11:49:13 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-11 09:52 PM
MOMI 2CUT有好多枯草, 將枯草同草碎簡出黎, 其實都係5磅5夠, 2只1個星期先食5.5磅, 平分即係1只先食2.5磅 ...

我果隻侏儒一個月半先食到5.5磅.仲5計扔左果d.甘點算?
牠食5到momi 1st.因為太硬.食到耳仔震都咬5到
試過比oxbow又5太show
dr ma話入面一隻牙過長再長的話就要磨但5想牠甘年輕就做到老.叫食多d草
但牠好似好細食.成日食幾條就訓.訓左幾個中又食幾條甘
ccychoy 2012-7-12 04:20:33 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-12 03:11 PM
我只小填格格係後樓梯執佢返黎既時候, 佢都5願意食, 我同佢睇醫生, 話佢牙仔過長, 再長落去就要磨牙, 當 ...

如果浸水會5會5香?
佢5食菜梗只食葉
將蔬菜打成蓉撈草碎同碎枝莖係餵佢食定點?
蔬菜汁浸枝莖個籠咪會痴涇涇?
ccychoy 2012-7-12 06:46:37 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-12 04:38 PM
你5洗用好多水浸, 可以濕到D枝莖就可以, 大約浸2-3分鐘就可以, 敢我又5覺5香, 佢又食得好開心

浸水, 浸 ...

甘我而加系米應該繼續比momi 2nd佢食同時浸1st比佢試下?
溝草的話有無介紹?另外益生菌邊度有得買大包?平日系獸醫度分兩次食果d都要$20一包.大包會5會好貴?
ccychoy 2012-7-12 07:20:33 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-12 07:12 PM
甘我而加系米應該繼續比momi 2nd佢食同時浸1st比佢試下?
溝草的話有無介紹?另外益生菌邊度有得買大包?平 ...

同時溝草同浸草定分開好d?
果樹草, 高山草同有機牧草會5會好似1st甘硬?
我8月會帶牠去body check
ccychoy 2012-7-12 07:35:04 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-12 07:33 PM
你淨係浸1CUT, 其它5洗浸就敢溝比佢食就可以

果樹草, 高山草同有機牧草比較軟身同較香, 無1CUT禁硬 ...

ok.5該哂你
ccychoy 2012-7-14 05:00:08 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-12 04:38 PM
你5洗用好多水浸, 可以濕到D枝莖就可以, 大約浸2-3分鐘就可以, 敢我又5覺5香, 佢又食得好開心

浸水, 浸 ...

今日買左apd1st浸水比佢食,佢都食,但有些硬枝都係唔食。會唔會浸左d營養?因為我睇到浸出尼既水綠的同理浸軟左會唔會唔夠磨牙?
ccychoy 2012-7-14 06:36:48 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-14 05:50 PM
我小填格格都係用依個方法, 經過一段時間, 再返去覆診, 牙仔問題確實有所改善 ...

我發現佢中意食apd多過食momi。甘會唔會變左淨系食濕草?會唔會食食下唔洗浸都得?其實apd對比momi真系貴倍幾
ccychoy 2012-7-14 10:43:15 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-14 06:55 PM
APD應該係所有T草既牌子之中最貴, 起碼係DOUBLE價錢

係米選錯左...momi 5.5lb 5洗$100.apd 5lb $260
你小填格格用左幾耐時間可以就敢食干?

快速發帖