Picture 003.jpg Picture 0012.JPG
Picture 005.jpg Picture 002.jpg
Picture 004.jpg
Picture 006.jpg

我同屋企人周不時都會帶寵物去街,
早個星期帶左發達去彭福公園行下,
個日係星期日,好多人去個度放狗,我地都有帶狗狗去,
於是行左去好入個面,冇乜狗,就比發達周圍跑黎跑去,
佢行下食下訓下咁,好可愛
siutung 2012-7-16 06:45:29 AM
係邊到黎嫁??
all_loving_it 2012-7-16 07:54:56 AM
天氣禁熱去公園, 5怕兔兔中暑 ......

你話佢行下, 食下, 食咩?  你帶埋草去公園比佢食
all_loving_it 2012-7-16 08:00:51 AM
彭福公園係沙田, 近沙田馬場

依個公園好多狗架

有d敏感同易有壓迫感既兔兔, 去到見到狗, 聞到狗味, 聽到狗叫之後會嚇親, 情緒好耐都平伏5到

我有個朋友之前同兔兔去完就嚇親, 全日5係點食野,

攪到腸慢, 跟住去睇醫生,

自此之後, 兔兔好怕出街

一見拎個兔袋

即刻走佬

縮埋一角, 好慘
all_loving_it 2012-7-16 08:03:45 AM
siutung 發表於 2012-7-16 06:45 AM
係邊到黎嫁??

依個公園好多狗架

有d敏感同易有壓迫感既兔兔, 去到見到狗, 聞到狗味, 聽到狗叫之後會嚇親, 情緒好耐都平伏5到

我有個朋友之前同兔兔去完就嚇親, 全日5係點食野,

攪到腸慢, 跟住去睇醫生,

自此之後, 兔兔好怕出街

一見拎個兔袋

即刻走佬

縮埋一角, 好慘
ccychoy 2012-7-16 08:54:49 AM
你有無去醫生到佩蚤水?
天氣甘熱人都頂5順.兔兔應留在家中嘆冷氣
Admin 2012-7-16 09:23:06 AM
兔兔好可愛啊
夏天最好儘量避免出街
siutung 2012-7-16 09:53:18 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-16 08:03 AM

依個公園好多狗架

有時d大狗可能會當佢地係玩具
所以我會睇下有冇大狗先放兔兔
DomDomPig 2012-7-16 08:00:24 PM
係呀係呀,彭福好多人放狗
但係發達仔好似好大膽咁呀,哈哈,好有型呀!
我都想帶卒卒去草地呀,但係佢好鬼細膽,落樓下都驚啦,唉!
all_loving_it 2012-7-16 08:08:21 PM
siutung 發表於 2012-7-16 09:53 AM
有時d大狗可能會當佢地係玩具
所以我會睇下有冇大狗先放兔兔

係呀, 如果去放兔兔一定要選擇合適既地方, 天氣

5係既話, 有時真係會有好嚴重既後果

之前有單新聞, 就係有2姐弟帶兔兔去公園放兔

個公園又係好多狗 (我5記得係邊個公園)

跟住有人見到只兔兔同主人傾談之類

條出街繩放鬆手, 只兔兔比狗嚇親

失控狂跑, 後來就失足落海死亡
all_loving_it 2012-7-16 08:16:02 PM
DomDomPig 發表於 2012-7-16 08:00 PM
係呀係呀,彭福好多人放狗
但係發達仔好似好大膽咁呀,哈哈,好有型呀!
我都想帶卒卒去草地呀,但係佢好鬼 ...

5係既話, 有時真係會有好嚴重既後果, 之前有單新聞, 就係有2姐弟帶兔兔去公園放兔

個公園又係好多狗 (我5記得係邊個公園)

跟住有人見到只兔兔同主人傾談之類

條出街繩放鬆手, 只兔兔比狗嚇親

失控狂跑, 後來就失足落海死亡
siutung 2012-7-16 08:58:10 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-16 08:16 PM

5係既話, 有時真係會有好嚴重既後果, 之前有單新聞, 就 ...

我多數都會係屋企樓下d草地到放
個到好少狗 係某d時間有一兩隻
DomDomPig 2012-7-17 12:32:02 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-16 08:16 PM

5係既話, 有時真係會有好嚴重既後果, 之前有單新聞, 就 ...

我住深井好多人養狗架,第一次帶卒卒出街剪腳甲,落到樓下已經比狗吠,卒卒嚇傻左啦,從此我地買趾甲鉗自己幫佢剪囉,冇乜必要都唔帶佢出街囉。
但係真係好想帶佢跑下草地,等天氣涼d先,竹哈哈,我都好怕熱
all_loving_it 2012-7-17 02:41:15 AM
siutung 發表於 2012-7-16 08:58 PM
我多數都會係屋企樓下d草地到放
個到好少狗 係某d時間有一兩隻

係呀, 要小心放兔既地點
all_loving_it 2012-7-17 02:43:10 AM
DomDomPig 發表於 2012-7-17 12:32 AM
我住深井好多人養狗架,第一次帶卒卒出街剪腳甲,落到樓下已經比狗吠,卒卒嚇傻左啦,從此我地買趾甲鉗自 ...

幫你節省同佢去剪甲既支出, 兔兔幾為你著相

快速發帖