兔兔點先會嗲主人多D ??
siutung 2012-7-24 09:54:09 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:24 PM
總理又係, 仲要成日走上黎同我一訓, 好多時比佢d毛撩醒

不過阿b唔會跟住我只會叫我抱佢
DomDomPig 2012-7-24 10:31:23 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:52 PM
佢係咪性格本身係敢?  5鐘意人抱?

佢以前(6個月大)會自己行出黎玩既,但看從我地幫佢剪甲後(6個月大後)或者係帶佢去睇醫生,佢就唔肯出黎玩啦,佢可能知道出黎就冇好野,所以唔敢出。
DomDomPig 2012-7-24 10:32:48 PM
siutung 發表於 2012-7-24 09:52 PM
阿b:好牙 不過姐姐你要抱我嫁wor

好呀,我帶埋你返屋企收養你啦,哈哈哈
siutung 2012-7-24 10:34:56 PM
DomDomPig 發表於 2012-7-24 10:32 PM
好呀,我帶埋你返屋企收養你啦,哈哈哈

阿b:我多左個媽咪
DomDomPig 2012-7-24 11:14:11 PM
siutung 發表於 2012-7-24 10:34 PM
阿b:我多左個媽咪

唉,我剛剛又抱左卒卒出黎,佢快到0.5秒跳返入籠啦
all_loving_it 2012-7-24 11:20:13 PM
DomDomPig 發表於 2012-7-24 10:31 PM
佢以前(6個月大)會自己行出黎玩既,但看從我地幫佢剪甲後(6個月大後)或者係帶佢去睇醫生,佢就唔肯出 ...

總理係好純, 係我見既兔兔之中最聽話, 最得意, 脾氣最好, 最純既兔兔, 又5會同其它兔兔艾交, 同佢就算梳毛, 剪甲佢都好定, 同佢講1次5可以做既野就會聽, 所以我勁鐘意佢, 對我黎講佢係我命根禁制

佢亦係我禁多只兔兔之中最多人鍚, 最好兔緣既兔兔之一 , 管家婆一名

豬腳薑佢個籠獨立方係房入面, 剛黎到既時候, 小填格格5順超, 想去踩場, 兩次突然走去豬腳薑個籠前好大力dum地, 嚇到豬腳薑彈起, 總理見5對路, 知道小填格格嚇親豬腳薑, 佢走去同長公主咬耳仔, 跟住總理同長公主長期輪流訓係房門口, 小填格格每次想走去dum地, 佢地就彈起身同走去房門口, 行黎行去, 左住小填格格, 幾次都5成功之後, 小填格格亦放棄去蝦豬腳薑好好笑
DomDomPig 2012-7-25 12:11:26 AM
你就好啦,我好羨慕你呀!我諗係我唔識教卒卒,又或者係過份錫卒卒,所以佢蝦我同我老公呀!
唉.......不過我係唔會放棄架,我晚晚都會抱佢出黎,我希望我會感動到佢啦 wakakaka
kwan104kwan 2012-7-25 12:36:22 AM
siutung 發表於 2012-7-24 08:07 PM
阿b比人抱足1個鐘都得 最怕冇得比人抱

下!咁乖既!真係好呀!

kwan104kwan 2012-7-25 12:38:16 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:24 PM
總理又係, 仲要成日走上黎同我一訓, 好多時比佢d毛撩醒

點解可以咁既?

我個兩隻最鐘意逃走!

kwan104kwan 2012-7-25 12:40:25 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 11:20 PM
總理係好純, 係我見既兔兔之中最聽話, 最得意, 脾氣最好, 最純既兔兔, 又5會同其它兔兔艾交, 同佢就算梳 ...

你既兔兔好可愛!
all_loving_it 2012-7-25 01:13:47 AM
kwan104kwan 發表於 2012-7-25 12:38 AM
點解可以咁既?

我個兩隻最鐘意逃走!

5係只只好似總理同長公主敢, 小填格格5好話抱, 摸都5比摸, 佢一心情5好, 有野5順佢意, 想同佢梳毛都發好大脾氣, 5係走佬禁簡單, 係會周圍走, 搵可以咬起既野係敢擲, 跳上梳化, 床之類尿尿, 仲會發狂dum地, 佢5鐘意食既野, 放係佢個食物碗, 會推跌, 第2次再放會咬起擲到好遠, 跟住可以半日用個pat pat對住我

侏老板以前同小填格格都差5多, 不過, 無佢禁誇張, 佢5比摸我無逼佢, 佢做咩我無鬧佢半句, 大聲少少都無, 慢慢耐左, 佢而家肯比摸, 好左好多, 無咩請我食8月15
all_loving_it 2012-7-25 01:20:03 AM
DomDomPig 發表於 2012-7-24 11:14 PM
唉,我剛剛又抱左卒卒出黎,佢快到0.5秒跳返入籠啦

如果佢5鐘意比你抱, 你又係成日捉佢出黎要抱, 佢會越黎越抗佢
all_loving_it 2012-7-25 03:44:09 AM
DomDomPig 發表於 2012-7-25 12:11 AM
你就好啦,我好羨慕你呀!我諗係我唔識教卒卒,又或者係過份錫卒卒,所以佢蝦我同我老公呀!
唉.......不過 ...

其實真係要睇兔兔本身既性格架, 佢5比你抱, 你又係都要捉佢出黎, 佢會好抗拒, 因為佢好似比人逼佢做某D野一樣, 你籠門照打開, 5好再捉佢出黎抱啦, 佢願意出就出, 佢5出就有佢先啦

如果5係既話, 佢會認為一出黎都好慘, 比人捉去睇醫生, 剪甲, 要抱,  時間耐左, 佢會完全5肯出籠或者見你行埋去都怕
all_loving_it 2012-7-25 03:55:15 AM
DomDomPig 發表於 2012-7-24 09:34 PM
天呀!可唔可以借埋總理黎educate下我隻卒卒呀?每次我抱完佢,佢跳返入籠實dup地發老脾架。唉,我好錫佢 ...

外借總理服務

佢好鬼得意, 我怕比人捉走佢

如果真係敢, 我想死都有份
all_loving_it 2012-7-25 04:01:39 AM
siutung 發表於 2012-7-24 09:54 PM
不過阿b唔會跟住我只會叫我抱佢

我幾只兔兔都係得總理1個係敢, 反正我去邊佢就走去邊, 我坐佢又要坐係我附近, 好鐘意將個頭仔浸係我到, 我訓覺佢都好鐘意走上黎, 我一返屋企, 就係敢跳兔仔舞

阿B肯比你抱已經好幸福

快速發帖