DomDomPig 2012-7-23 12:53:49 PM
我都好想知呀
我對佢真係好溫柔, 又成日同佢傾計, 佢會好乖咁訓低比我模, 但只限起兔籠裡面
一抱佢出黎, 佢就會掙扎 莫講話四腳朝天, 抱多陣都唔得呀, 即刻跳返入籠
DomDomPig 2012-7-23 07:25:05 PM
siutung 發表於 2012-7-23 05:18 PM
我隻兔兔中意比人抱多過係個籠到
我一行埋去個籠到佢就企起身
抱起佢就超嗲 ...

咁好?我好妒忌你呀!
DomDomPig 2012-7-23 07:27:13 PM
ccychoy 發表於 2012-7-23 04:57 PM
真系5好罵.要當兔兔係港孩甘
溫柔d同佢講野
之前我兔兔超嗲我.但因為我要做醜人我哥做哂好人.梳毛剪甲佢最 ...

我地抱佢出黎多數都係剪腳甲,佢唔鐘意呀,所以佢成日跳返入籠,唔肯出黎玩
DomDomPig 2012-7-23 07:51:20 PM
siutung 發表於 2012-7-23 07:34 PM
放兔兔o個時比你抱下

哈哈哈,好呀
阿 b 識唔識四腳朝天?
DomDomPig 2012-7-24 06:04:26 PM
siutung 發表於 2012-7-23 08:00 PM
唔明 係唔係比人反轉肚肚咁抱??

係呀係呀, 咪就係反轉左咁囉
DomDomPig 2012-7-24 06:32:57 PM
siutung 發表於 2012-7-24 06:17 PM
可以牙

我唔制呀我唔制呀, 點解你隻阿b咁乖架? 我反轉卒卒會換黎滿身傷痕
DomDomPig 2012-7-24 07:26:48 PM
siutung 發表於 2012-7-24 06:39 PM
之前佢都唔比 不過比我抱多兩抱就比我抱la

抱多兩抱就比你抱 , 我抱多廿次佢都唔比我抱 , 最多抱五分鐘, 佢又跳返入籠。
我好鐘意抱住佢, 佢望住我個樣好冧 可惜唔長久
DomDomPig 2012-7-24 09:13:30 PM
siutung 發表於 2012-7-24 08:07 PM
阿b比人抱足1個鐘都得 最怕冇得比人抱

唔該你呀,借你阿b黎呀,叫佢教下我卒卒,比我抱耐d啦

DomDomPig 2012-7-24 09:34:40 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:20 PM
我個總理都係架, 自己走埋黎要我抱, 好痴我, 我行去邊, 佢就係後面跟住我

天呀!可唔可以借埋總理黎educate下我隻卒卒呀?每次我抱完佢,佢跳返入籠實dup地發老脾架。唉,我好錫佢架!
DomDomPig 2012-7-24 09:36:21 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:24 PM
總理又係, 仲要成日走上黎同我一訓, 好多時比佢d毛撩醒

羨慕死我啦
DomDomPig 2012-7-24 10:31:23 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-24 09:52 PM
佢係咪性格本身係敢?  5鐘意人抱?

佢以前(6個月大)會自己行出黎玩既,但看從我地幫佢剪甲後(6個月大後)或者係帶佢去睇醫生,佢就唔肯出黎玩啦,佢可能知道出黎就冇好野,所以唔敢出。
DomDomPig 2012-7-24 10:32:48 PM
siutung 發表於 2012-7-24 09:52 PM
阿b:好牙 不過姐姐你要抱我嫁wor

好呀,我帶埋你返屋企收養你啦,哈哈哈
DomDomPig 2012-7-24 11:14:11 PM
siutung 發表於 2012-7-24 10:34 PM
阿b:我多左個媽咪

唉,我剛剛又抱左卒卒出黎,佢快到0.5秒跳返入籠啦
DomDomPig 2012-7-25 12:11:26 AM
你就好啦,我好羨慕你呀!我諗係我唔識教卒卒,又或者係過份錫卒卒,所以佢蝦我同我老公呀!
唉.......不過我係唔會放棄架,我晚晚都會抱佢出黎,我希望我會感動到佢啦 wakakaka
DomDomPig 2012-7-25 12:54:24 PM
all_loving_it 發表於 2012-7-25 03:44 AM
其實真係要睇兔兔本身既性格架, 佢5比你抱, 你又係都要捉佢出黎, 佢會好抗拒, 因為佢好似比人逼佢做某D野 ...

哎呀, 我想講呢, 其實我個兔籠係放起窗枱架, 唔係地下。 我地會開梳化床, 餔床單, 卒卒就會自己跳出黎。

我係未應該放個兔籠落地下, 等佢自己行出黎呢? 但係我冇咁多時間睇住佢, 我驚佢咬電線 (巳包晒膠) 咬傢俬呀
我都知我抱佢出黎, 佢唔鐘意, 好難為佢, 但係我好鍚佢, 我想抱佢呀, 哈哈

快速發帖