各位兔友有福了!!!!
前排發現左個website可以訂Protexin Bio Lapis for Rabbit 黎HK!!!!
不過順便想問Protexin Bio Lapis for Rabbit 同 Protexin Pro Fibre for rabbit有咩分別?.?
我前排order左, 未送到。唔知要等幾耐-.-

http://www.petprescription.co.uk/species/rabbit%20and%20small%20mammal/?page=0&limit=100
kwan104kwan 2012-7-26 11:16:57 PM
唔知幾錢呢?
小黑與我 2012-7-26 11:55:10 PM
嗰支Protexin Fibreplex for rabbits係咪平時喺診所俾嗰隻纖維膏?
好似平過診所
Sylvie_Law 2012-7-27 12:17:20 AM
我諗係所有vet用開gei牌子黎。
但係shipping fee都幾貴下。
£14.99=HKD 183
可以夾埋一齊訂!!!!

我都只係想買d看門口炸。
ccychoy 2012-7-27 07:19:10 PM
係米可以夾埋一齊訂?
我想訂
all_loving_it 2012-7-27 09:14:33 PM
你有無問佢到期日係幾時?

依只牌子可以放既時間5長, 而且依間野係分銷商, 佢地拎貨返黎本身都有一段時間, 寄黎香港既路程又要一段時間

all_loving_it 2012-7-27 10:06:44 PM
BIO LAPIS同PRO-FIBER既分別 :

BIO LAPIS係益生菌, 入面同時含有維他命, 電解質同酵素
可兔兔腸胃不適, 軟便, 肚瀉, 無胃口, 脹氣, 有助腸胃蠕動, 平衡腸胃入面既正常狀態, 如果兔兔有肝腎問題, 亦可以用作輔助治療

PRO-FIBER係千維素
如果兔兔身體攝取千維不足, 好易受蚊蟲攻擊, 易得經蚊蟲傳染既病, 可用於兔兔腸慢, 腸胃脹氣問題

上面兩種補給品只可以用係應急方面, 係未睇到醫生之前使用, 兔兔出現不適, 無胃口之類都必需去睇醫生, 因為兔兔無胃口可以由好多因素所成形, 包括, 肝腎, 口腔, 牙仔......
Sylvie_Law 2012-7-28 01:38:14 AM
ccychoy 發表於 2012-7-27 07:19 PM
係米可以夾埋一齊訂?
我想訂

我已經order左la~你可以等我收到貨等report再同其他人夾。
Sylvie_Law 2012-7-28 01:45:25 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-27 09:14 PM
你有無問佢到期日係幾時?

依只牌子可以放既時間5長, 而且依間野係分銷商, 佢地拎貨返黎本身都有一段時間,  ...

其實呢間野gei customer service 都唔錯,有問必答。
過期日子我就冇問,因為我見dr. ma度拎gei益生菌都可以keep成大半年。
等我收到貨再話比你地知O唔OK la, 我都係買黎應急用gar jei~
如果過期日係得幾個月我都會賣比急需gei兔友。唔選擇送係因為運費真係好貴.../_\
all_loving_it 2012-7-28 01:59:03 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-7-28 01:45 AM
其實呢間野gei customer service 都唔錯,有問必答。
過期日子我就冇問,因為我見dr. ma度拎gei益生菌都 ...

我5洗上網訂, 因為我有個朋友係外國, 佢可以同我跟PROTEXIN間公司直接買, 平過同新鮮過經分銷箱訂
all_loving_it 2012-7-28 02:02:16 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-7-28 01:45 AM
過期日子我就冇問,因為我見dr. ma度拎gei益生菌都 ...

而且佢係香港外國兩邊走, 每個月返黎香港1次, 所以都順便幫我帶返香港, 連運費都可以節省
Sylvie_Law 2012-7-28 02:26:39 AM
all_loving_it 發表於 2012-7-28 02:02 AM
而且佢係香港外國兩邊走, 每個月返黎香港1次, 所以都順便幫我帶返香港, 連運費都可以節省 ...

你真係幸福!!!

點解香港冇gar....去vet度買又唔知得唔得。
我都係怕兔兔晚上,診所唔開門或Dr. Ma full booking時有咩事用gar炸。
因為見到d post唔係個個vet識睇兔兔怕隨便搵vet兔兔會出事
all_loving_it 2012-7-28 02:49:08 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-7-28 02:26 AM
你真係幸福!!!

因為依兩只野, 其實係要醫生處方, 所以就敢買5到, 不過, 你同兔兔去睇vet或者body check買埋應該可以

如果同佢地上網係外國買, 收到既時候, 一旦有咩問題, 要換退貨會好麻煩
all_loving_it 2012-7-28 02:50:41 AM
Sylvie_Law 發表於 2012-7-28 02:26 AM
你真係幸福!!!

敢5係一定要睇DR. MA麻, 有幾個睇兔兔醫生都幾好
all_loving_it 2012-7-28 12:22:17 PM
你真係幸福!!!

係呀, 我都覺得自己好幸福

其實, 你既然係外國到訂, 點解5直接同PROTEXIN間公司訂

快速發帖