5經覺已經過左10日, 兔BB已經出毛開眼啦,

有3只白色, 1只啡白色, 1只啡色

另外, 今日朋友又比左一胎5只兔BB我代為照顧, 因為兔媽媽又係5肯照顧BB, 噢, 我幾時做左保母

佢既BB都會比人領養

andyng621 2012-8-2 02:00:22 AM
樓主做左保母達人..嘻嘻..

幾隻兔仔都好得意...祝佢地健健康康..豬腳薑而家熟習左你呢個好主人未?
all_loving_it 2012-8-2 02:06:15 AM
andyng621 發表於 2012-8-2 02:00 AM

幾隻兔仔都好得意...祝佢地健健康康..豬腳薑而家熟習左你呢個好主人未? ...

佢習慣左, 亦對我好友善, 5怕我, 見到我好開心, 但對其它人就5係敢啦

係呀, BB 好可愛, 佢地既體重大小標準都係純種侏儒, 應該大個同豬腳薑個樣一樣, 係5同色

但佢5鐘意自己仔女
all_loving_it 2012-8-2 02:07:21 AM
andyng621 發表於 2012-8-2 02:00 AM

幾隻兔仔都好得意...祝佢地健健康康..豬腳薑而家熟習左你呢個好主人未? ...

保母達人

咪玩啦
andyng621 2012-8-2 02:14:12 AM
all_loving_it 發表於 2012-8-2 02:06 AM
佢習慣左, 亦對我好友善, 5怕我, 見到我好開心, 但對其它人就5係敢啦

係呀, BB 好可愛, 佢地既體重大小 ...

而家仲係唔鍾意兔bb...咁係咪將來好難同豬腳薑一齊生活呢? 意思係同番一個籠..

我見外國網站..d兔bb一食奶就隻隻搶住食...你都有排忙..
all_loving_it 2012-8-2 02:29:00 AM
andyng621 發表於 2012-8-2 02:14 AM
而家仲係唔鍾意兔bb...咁係咪將來好難同豬腳薑一齊生活呢? 意思係同番一個籠..

我見外國網站..d兔bb一食 ...

其實我既兔全日開放比佢地自出自入, 豬腳薑我會等9月中同佢去做絕育, 絕完育10日後會同兔婆住

而比人領養既BB就一定會分籠養, 5係既話, 一班兔兔日對夜對, 住都一起, 一旦要佢地分開, 會好影響佢地既情緒

無媽媽照顧既BB叫孤兒兔, 係好難照顧, 好易死, 用好多時間, 精神同精力, 要小心觀察, 照顧, 一個失誤可以有好嚴重既後果, 因為母乳本身入面有抗體, 而代乳係無依樣野
wyman 2012-8-2 02:30:33 AM
好可愛
all_loving_it 2012-8-2 02:31:49 AM
andyng621 發表於 2012-8-2 02:14 AM

我見外國網站..d兔bb一食 ...

朋友既兔BB都係會比人領養
其實我既兔全日開放比佢地自出自入, 豬腳薑我會等9月中同佢去做絕育, 絕完育10日後會同兔婆住

而比人領養既BB就一定會分籠養, 5係既話, 一班兔兔日對夜對, 住都一起, 一旦要佢地分開, 會好影響佢地既情緒
all_loving_it 2012-8-2 02:59:57 AM
wyman 發表於 2012-8-2 02:30 AM
好可愛

多謝呀

我都覺得佢地好得意好可愛
花芝媽 2012-8-2 03:41:44 AM
親手養大幾隻兔bb唔簡單呀     仲要大得快~    有機會記得影多d相留念

希望佢地健健康康!!!!做個健康開心兔寶寶
siutung 2012-8-2 09:45:35 AM
好可愛牙
Winnieee 2012-8-2 11:32:40 AM
好可愛啊豬腳薑心情好D未啊??  樓主加油啊!! 我地支持你啊~~
如果你有時間可唔可以拍低兔兔飲奶俾我地睇啊?
yingxbb 2012-8-2 11:53:44 AM
突然屋企多左咁多兔BB....真係每日都花好多心機同時間去打理....
兔兔遇著你....真是太好了...~~ 感恩~!
影多D BB相跟住放上黎啦...XDDDD....
WendyChow 2012-8-2 04:10:42 PM
好可愛.....希望佢地伯健健康康成長喇!!
all_loving_it 2012-8-2 04:25:27 PM
Winnieee 發表於 2012-8-2 11:32 AM
好可愛啊豬腳薑心情好D未啊??  樓主加油啊!! 我地支持你啊~~
如果你有時間可唔可以拍低兔兔飲奶俾 ...

豬腳薑而家已經穩定, 一切安好, 多謝關心

我人手餵奶已經用晒2只手, 無第3只手可以渣機仲要去就位影相

快速發帖