上星期帶金仔去做body check同絕育,之前一直擔心金仔食草太少唔知牙齒有無問題,結果Dr話金仔對門牙好perfect,入面d牙少少少少長dd,暫時無問題,keep住食草就可以。

絕育手術做完果日去接返佢,一d都唔吽,仲鬼咁精神,8掛本色不變,Dr話佢做完好似唔想訓咁。俾左3日止痛藥,食藥都好乖,放支針筒係咀仔肯自己lam,當晚有食菜,少少草同少少糧,傷口都無咩問題,睇黎好順利。

依家已經養左2星期了,肥番少少,食野方面有進步,apd同oxbow糧都食,momi糧就最後先食,點都好過之前食既牌子。一直話金仔食草太少,初期只係葉同幼枝,1日大約1個身份量,依家進步左啦,1日食到1.5個身份量,仲有食下粗枝!正因為咁,D cc 已經大粒左,由最初細細粒得50-60mm 黑色到依家80-90mm金黃色,真的感到安慰,前主人如果你睇到呢度都唔使担心金仔日後既生活,佢應該開心左,又見過佢中槍訓,睇下尋晚既金仔先:

DSC_0100.JPG    DSC_0099.JPG

DSC_0101.JPG    DSC_0102.JPG

DomDomPig 2012-9-7 01:16:39 PM
一睇就知金仔精靈又活潑啦, 龍精虎猛, 身體健康
WingBe 2012-9-7 01:25:51 PM
你就好啦...金仔甘乖肯自己食藥

我果隻要沾係糧到餵T^T5係就1定5食

金仔甘叻..1定做到健康兔寶寶
hh0 2012-9-7 02:40:19 PM
DomDomPig 發表於 2012-9-7 01:16 PM
一睇就知金仔精靈又活潑啦, 龍精虎猛, 身體健康

真係有眼光
hh0 2012-9-7 02:46:06 PM
WingBe 發表於 2012-9-7 01:25 PM
你就好啦...金仔甘乖肯自己食藥

我果隻要沾係糧到餵T^T5係就1定5食

可能我好彩,或者隻藥好味,
呀b要食幾耐藥?你要加油呀
WingBe 2012-9-7 03:34:55 PM
支纖維膏都幾大支...

宜家先食得5ml..每日1ml...仲有10日左右

金仔呢?仲要食幾耐?洗5洗覆診?
hh0 2012-9-7 04:36:48 PM
金仔D藥3日ja, 已經食完了, 5洗覆診, 訓醒後就變成公公, 仔仔係咁快復完ga la
freeling820 2012-9-8 07:26:24 PM
金仔...叻叻
warm_warm 2012-9-9 03:07:12 PM
祝金仔健康幸福快樂!!!
hh0 2012-9-10 09:25:28 AM
warm_warm 發表於 2012-9-9 03:07 PM
祝金仔健康幸福快樂!!!

多謝你既祝福
hh0 2012-9-10 09:37:18 AM

增加幾張中槍相, 仲要 lam手指
DSC_0104.JPG DSC_0105.JPG
siutung 2012-9-10 11:16:30 AM
hh0 發表於 2012-9-10 09:37 AM
增加幾張中槍相, 仲要 lam手指

佢訓得好舒服
hh0 2012-9-10 12:33:20 PM
siutung 發表於 2012-9-10 11:16 AM
佢訓得好舒服

佢好中意撥開晒 d草同墊底先訓
siutung 2012-9-10 02:32:27 PM
hh0 發表於 2012-9-10 12:33 PM
佢好中意撥開晒 d草同墊底先訓

阿b都好中意咁訓 唔知係唔係d草吉呢
Admin 2012-9-10 04:03:04 PM
訓得好舒服 ^^

快速發帖