如題, 我有兩隻兔兔嘛~ 有一隻可以用後腳站很長時間都冇問題,但有一隻就唔係好企到,企企仲有的失平衡向後跌 好擔心佢會跌親. 想問你地的兔兔都會只用後腳站立嗎?
我的兔兔只是不鐘意咁做定係後腳有問題唔夠大力呢?
WingBe 2012-9-26 01:01:14 AM
b仔8卦時都會企係到...

不過無計時喎...

你懷疑兔兔後腳5夠力應該body check時問會清楚d
terryAI 2012-9-26 10:09:27 AM
等食生果零食就會企係度
DomDomPig 2012-9-26 12:39:30 PM
terryAI 發表於 2012-9-26 10:09 AM
等食生果零食就會企係度

係呀係呀, 完全正確, 好似 PETTER RABBIT 咁囉, 哈哈
小黑與我 2012-9-26 12:41:03 PM
我隻賓尼兔都可以企喺度好耐同好定架, 我覺得係因為佢patpat夠大
terryAI 2012-9-26 01:17:34 PM
DomDomPig 發表於 2012-9-26 12:39 PM
係呀係呀, 完全正確, 好似 PETTER RABBIT 咁囉, 哈哈

仲要定時定侯果個時間~~可能習慣左~~
siutung 2012-9-26 03:43:43 PM
terryAI 發表於 2012-9-26 01:17 PM
仲要定時定侯果個時間~~可能習慣左~~

我比野阿B食佢都會企係到
freeling820 2012-9-26 06:22:30 PM
小黑與我 發表於 2012-9-26 12:41 PM
我隻賓尼兔都可以企喺度好耐同好定架, 我覺得係因為佢patpat夠大

me2...
因為mo仔都係賓尼
有個大patpat
beebeerabbit 2012-9-26 07:55:22 PM
WingBe 發表於 2012-9-26 01:01 AM
b仔8卦時都會企係到...

不過無計時喎...

之前Body Check 醫生無話有問題既...不過養耐左留意到一隻做到, 一隻又做唔到...所以問下你地意見~

謝謝你的答覆~
WingBe 2012-9-27 12:49:50 AM
beebeerabbit 發表於 2012-9-26 07:55 PM
之前Body Check 醫生無話有問題既...不過養耐左留意到一隻做到, 一隻又做唔到...所以問下你地意見~

謝謝 ...

哈哈...

無問題good good good!

或者草肥佢少少,,,養個大pat pat出尼
all_loving_it 2012-9-27 02:10:42 AM
兔兔系會兩腳企, 但吾同兔兔同品種會有分別

一般可以企最耐系賓尼兔, 家兔, 因為佢本身骨架粗, 所以比較易用力, 後腳易受力, 不過, 只只賓尼亦會吾同

吾需要太擔心, 如果後腳有問題一般會系關折腳根之類, 通常會跑跳有問題, 多數系由骨折, 老化, 先1發育不良所引起問題, 另外, 後腳有腳蒼亦會令兔兔有站立困難, 你可以睇下佢腳板仔, 如沒事, 吾洗太擔心
all_loving_it 2012-9-27 02:12:26 AM
小黑與我 發表於 2012-9-26 12:41 PM

總理無野比前腳仔按住借力, 最高紀錄系3分鐘, 有野按住可以去到5分鐘

長公主一般就1-2分鐘到
yinyin19940 2012-9-27 02:49:40 AM
QQ可以企好耐 特別等我餵京菜菜同糧個陣
小黑與我 2012-9-27 12:41:29 PM
all_loving_it 發表於 2012-9-27 02:12 AM
總理無野比前腳仔按住借力, 最高紀錄系3分鐘, 有野按住可以去到5分鐘

長公主一般就1-2分鐘到 ...

可可無嘢挨住通常都係企半分鐘至一分鐘
但佢有時喺個籠度企, 兩隻手扶住嘢, 可以企幾個字
有時企企下個身仲會挨埋個籠度, 好似d 人等車挨住d 欄咁
beebeerabbit 2012-9-27 12:58:29 PM
WingBe 發表於 2012-9-27 12:49 AM
哈哈...

無問題good good good!

我都努力緊~ 日日都俾好多T草, 有俾A草同糧,希望妹妹快高長大,追得上哥哥,同埋可以哥哥咁企耐的

快速發帖