今晚補完習返屋企~
係屋企樓下見到一隻比人丟落街既貓貓~
貓貓好靚嫁!係白老虎紋~
但係好明顯佢係比人虐待完丟落街既... >~<"
D人話已經唔止一次係咁~
應該係有個變態既成日攪D貓貓~

貓貓:
你安息啦.....
我為你既離開感到難過!
貓貓也有生命!
我沒有能力把你救活!
甚至沒有能力讓你離去得有尊嚴!
對不起!
實在很難過.......
甜品糕 2008-10-10 09:16:16 PM
D人太過分了, 你住邊頭呀? 唔通果D虐貓狂就住係你附近?

你可以報警架!!
tsac_ever 2008-10-10 09:40:50 PM
d人變態架??
欺負小動物會覺得好開心??
佢地一定會有報應!!!
wesky 2008-10-10 09:54:40 PM
應該報警
等警察拉佢, 免得佢繼續為禍人間!!
snowtiff 2008-10-10 10:48:41 PM
最後報左警~
個主人落左黎~
D人話係隻貓貓自己跳落黎~
但係睇個勢真係唔似囉!
唉..... 其實報警都冇用.... >~<"
可悲.... 自大既人類..... 總是輕視其他生物的生命!!!!!!! .\/.
aR婷 2008-10-10 11:31:39 PM
唉!!乜依加d人咁衰ga!!!:019:
仲要推d責任落隻貓貓度!!!:004::005:
wesky 2008-10-10 11:36:27 PM
警察嘛... 可能係佢地眼中, 呢件只係芝麻綠豆既事, 不值得花神
LUI1031 2008-10-11 09:51:56 AM
就算係隻貓跳落黎,佢都有責任囉!
但係呢班人眼中,竉物只係一種有生命既"玩具"!
甜品糕 2008-10-11 09:07:08 PM
去信spca吧, 佢地比較有勢力去叫政府重視這類問題
shing637 2008-10-24 07:43:36 PM
隻貓貓好慘啊t^t
個主人一定會有惡報嫁
★Ocean★ 2009-2-3 11:27:19 PM
:052: :052: :052: 他會有現世報
0772 2009-4-7 11:58:56 PM
報警冇用嫁

d人只會推黎推去

真係覺得政府做唔到野囉

快速發帖