大家對呢個網有冇咩 改善建議 呢??  你理想既寵物網站又係點?
如果有就留言講低啦,  留低建議有分加~ 好建議再加多啲~!!
Insomniahk 2013-1-17 05:03:51 PM
好靜
每日簽到都係嗰十幾個人
會唔會係欠缺宣傳呢?
唔係網上宣傳
而係真實的,例如和竉物店、兔協、SAA、Cat Society、SPCA、物動醫院 久缺直接定期的連絡及交換資料
好以各有各做咁!

呢度有好多好義工,也可以拉佢地做埋板主,一個有板3-5個板主最好,可以分工合作,幫手連絡、組織新項目和比新意見!
不過我係好單向咁諗,又唔係義工,所以可能啲義工已經好忙,又可能板主簡單啲一個人掌握得易啲。
已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 8 有 Point

總評分: P 點 + 8   查看全部評分

wesky 2013-1-17 05:20:33 PM
Insomniahk 發表於 2013-1-17 05:03 PM
好靜
每日簽到都係嗰十幾個人
會唔會係欠缺宣傳呢?

無人肯做板主(資深兔友

慈善機構無興趣/無人理你
仲係度嘅版主都係要返工,無咩時間
ching` 2013-1-17 05:43:21 PM
UM....我上呢個網果陣突別慢.....上其他網頁都唔見有呢個問題..不過我唔知關唔關事~如果唔關事無視佢就好了
Insomniahk 2013-1-18 10:30:18 AM
wesky 發表於 2013-1-17 05:20 PM
無人肯做板主(資深兔友

慈善機構無興趣/無人理你

咁真係可惜
我識人少
但見幾個義工好勸力咁為貓狗兔揾新主人
又幫人出Post
如果佢地肯出山就好!
wesky 2013-1-18 12:24:21 PM
ching` 發表於 2013-1-17 05:43 PM
UM....我上呢個網果陣突別慢.....上其他網頁都唔見有呢個問題..不過我唔知關唔關事~如果唔關事無視 ...

有時啦,大部份時間都正常速度嘅
雪比ma 2013-1-20 06:31:32 PM

首要:
如上,都係宣傳既問題..
我初初養兔仔有問題上網搵左好耐都唔知點搞..都係差唔多一個月先見到呢個網(唯一一個我覺得最詳細)
壇友都好願意幫新手解答問題,既然有呢個優點應該好好發揮..
重點梗係要人流多返...係facebook叫多d人share出去先
or 同其他壇合作?
次要:
其實除左宣傳,個饀都同樣重要..
1.版面可以更加令..依家好似好素咁,如果包裝得令吸引力都大d,依家得藍色雲個版面係比較清楚,其餘都好花..
2.多d版睇....例如團購寵物用品(草個D),?or求職招聘?其實唔少對寵物有興趣既都會想係呢行發展..

都係個句要諗諗點樣令個壇興旺d...
其實我既意見都好主觀,講就易做就難...
已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 8 很給力!

總評分: P 點 + 8   查看全部評分

wesky 2013-1-21 09:10:59 AM
雪比ma 發表於 2013-1-20 06:31 PM
首要:
我初初養兔仔有問題上網搵左好耐都唔知點搞..都係差唔多一個月先見到呢個網( ...

多謝你打咁詳細嘅意見,睇黎真係要搞。返啲活動先得
你地有冇咩IDEA?

Fan Page 呢度一直都有搞緊
其實有好多版架,只係無咩人睇,收埋左
http://petkd.net/forum-498-1.html
Insomniahk 2013-1-21 09:35:45 AM
首要:
我初初養兔仔有問題上網搵左好耐都唔知點搞..都係差唔多一個月先見到呢個網( ...

唔係喎!
好有point喎!
有多新idea!

雪比ma適合做版主就算唔係都適合做助理版主,
係要有經驗有體會的竉主先會做得好!
Insomniahk 2013-1-21 09:42:49 AM
wesky 發表於 2013-1-21 09:10 AM
多謝你打咁詳細嘅意見,睇黎真係要搞。返啲活動先得
你地有冇咩IDEA?

我諗貼題的活動適合啲
好似
雪比ma 所講:
i) 團講
ii) 訂講
iii) 招聘
iv) 或者 購物discount

不過事先要係會員先可以有優惠,咁先可以贈加會員 同 埋人流
如果唔係淨係攞晒折,
1) 但係唔使做會員,
2) 同埋唔使download折扣coupon,

咁就多多分頁,多多資料都無用!
wesky 2013-1-21 11:24:57 AM
首要:

左上角有版主申請連結,擺左成年都無人申請@@
wesky 2013-1-21 11:25:47 AM
Insomniahk 發表於 2013-1-21 09:42 AM
我諗貼題的活動適合啲
好似
雪比ma 所講:

可以考慮, Good~
雪比ma 2013-1-21 04:13:02 PM
Insomniahk 發表於 2013-1-21 09:42 AM
我諗貼題的活動適合啲
好似
雪比ma 所講:

支持搞團購discount
一定人數買應該有得平..

如果係買野discount
美容應該易搵d,因為0成本,個間鋪一定會挣錢

例如如果能夠用電話/相SHOW比個店主睇仲係petkd會員,就可以平d
好似剪甲個d,比個9折你又得
至於點樣哄間鋪合作一齊搞,就可以話幫佢係網上面SELL,吸引多D人黎你間鋪美容,
最好梗係佢比你係佢間鋪門口貼張紙SELL PETKD網站會員寵物美容有9折..
幫佢SELL之餘又幫自己SELL,一舉二得?
雪比ma 2013-1-21 04:17:36 PM
wesky 發表於 2013-1-21 11:24 AM
左上角有版主申請連結,擺左成年都無人申請@@

其實我都想做
但遲下返機場工無可能日日上到網..
不如試下請D資深會員/多簽到既做?
wesky 2013-1-21 04:32:28 PM
雪比ma 發表於 2013-1-21 04:17 PM
其實我都想做
但遲下返機場工無可能日日上到網..
不如試下請D資深會員/多簽到既做? ...

有好多版主(倉鼠區)做做下冇左影,剩返仲有上嘅都係好有心
大家都返工,好忙,唔似其它論譠有人長期睇住

你想做咩版?

快速發帖