請問各位除了兔兔 以外  屋企仲有冇其他寵物?

除了新成員兔兔 "Fluffy" 以外,  我屋企仲有以下寵物~

我... 養了一隻巴西龜 (就快十歲啦) plus 一隻葵鼠仔
爸爸養了...  2條 "六角龍", 4條 "米奇", 1條 "雜魚 + 清道夫"
二妹養了...  2隻倉鼠
三妹養了...  一隻巴西龜 (就快八歲啦)

PS: 我爸爸以前係開"狗店"的~ 不過係好耐以前嘅事lu (好似係 199x 的年代)
miubb 2012-10-11 08:54:16 PM
你屋企係一個mini動物園
fluffy 2012-10-11 08:58:07 PM
miubb 發表於 2012-10-11 08:54 PM
你屋企係一個mini動物園

食過晚飯之後... 一家人會一齊幫手清理d寵物
WingBe 2012-10-11 09:00:04 PM
6角龍好難養咖WO

米奇唔清楚系咩種....

但6角龍無咬其他魚咩???
fluffy 2012-10-11 09:10:07 PM
WingBe 發表於 2012-10-11 09:00 PM
6角龍好難養咖WO

米奇唔清楚系咩種....
但6角龍無咬其他魚咩??

六角龍會吃細魚的~
米奇魚係細魚... 我爸爸係分開缸養的
all_loving_it 2012-10-12 01:10:41 AM
15只兔兔 (長公主, 總理, 侏老板, 侏腳薑, 小填格格, 5只侏儒BB, 5只賓尼BB)
2只天竺鼠
1只葵鼠
1只熊仔鼠
2只龜龜
1只龍貓
siutung 2012-10-12 01:35:04 AM
我養左1隻兔兔
4隻倉鼠 2隻熊仔鼠 5條金魚
奶茶媽 2012-10-12 11:04:22 AM
1隻兔兔 1隻鼠鼠 4缸魚 4籠雀仔
小黑與我 2012-10-12 12:12:53 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-10-12 01:10 AM
15只兔兔 (長公主, 總理, 侏老板, 侏腳薑, 小填格格, 5只侏儒BB, 5只賓尼BB)
2只天竺鼠
1只葵鼠

你屋企真係動物園咁XD
小黑與我 2012-10-12 12:14:20 PM 來自手機
原來大家都有咁多寵物〜 我得兩隻兔兔〜 無養其他咯,以前就有
fluffy 2012-10-12 12:29:29 PM
all_loving_it 發表於 2012-10-12 01:10 AM
2只天竺鼠
1只葵鼠

勁過d寵物店囉!! 我超羨慕你   
你要請 part-time 店務員嗎? 我啱啱夠16歲可以 apply 囉
hh0 2012-10-12 02:49:04 PM 來自手機

7兔3龜
threefour 2012-10-12 07:15:35 PM 來自手機
three dogs n two rabbits
all_loving_it 2012-10-12 10:23:57 PM
小黑與我 發表於 2012-10-12 12:12 PM
你屋企真係動物園咁XD

其實我諗住養本來只有長公主, 總理, 侏老板都系兔協領養

侏腳薑就系屋企對面公園執, 仲有左, 生左5只侏儒兔
小填格格就系屋伍後樓梯

其餘2只天竺鼠
1只葵鼠
1只熊仔鼠
2只龜龜
1只龍貓
全部都系街頭比人遺棄寵物
siutung 2012-10-12 10:50:20 PM
all_loving_it 發表於 2012-10-12 10:23 PM
其實我諗住養本來只有長公主, 總理, 侏老板都系兔協領養

侏腳薑就系屋企對面公園執, 仲有左, 生左5只侏 ...

佢地有你真係好好彩 你真係勁

快速發帖