興奮(?)到[[賴C]]

WingBe 發表於 2012-10-14 12:30|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
帶左隻兔B返屋企...

B仔好重戒心..成日都用D怨恨眼神望對面...食野都不忘要監視住對面既麻糬
系籠到4圍屙
放B仔出尼時..佢會直衝對面同麻糬傾計...

我抱麻糬出尼...佢好似隨時會咬麻糬甘款..好恐怖
推開佢..B仔就會不斷圍住我跑...但1路跑1路好大聲噴氣...然後又1路[[賴C]]

到底佢系中2定唔中2麻糬

P.S. 麻糬得41日大...
花芝媽 2012-10-14 01:30:57 PM
你小心D  兔仔霸地盤真係會咬兔仔.. 小心沖左籠前 另外隻兔仔伸個鼻仔出黎  咬鼻仔一啖呀
同埋你係佢前面抱佢  佢可能會以為自己失寵  ..
WingBe 2012-10-14 03:11:08 PM
花芝媽 發表於 2012-10-14 01:30 PM
你小心D  兔仔霸地盤真係會咬兔仔.. 小心沖左籠前 另外隻兔仔伸個鼻仔出黎  咬鼻仔一啖呀
同埋你 ...

係呀!!
我勁驚B仔咬麻糬個鼻...

因為我睇兔兔身體語言轉圈圈系示愛既1種....
但佢又噴哂氣又好似想咬佢甘...
好矛盾...

所以我先開POST問喳..
hh0 2012-10-14 03:30:28 PM 來自手機
要處理1隻以上既兔兔都好睇性格架,B仔地盤意識好強,另外隻兔b太細啦,你要小心D,B仔未絕育2兔盡量唔好放得太近
WingBe 2012-10-14 03:33:06 PM
hh0 發表於 2012-10-14 03:30 PM
要處理1隻以上既兔兔都好睇性格架,B仔地盤意識好強,另外隻兔b太細啦,你要小心D,B仔未絕育2兔盡量唔好放 ...

嗯...每次放b仔出尼我都睇到實1實...

haha...我都覺佢地盤意識好重...所以....下個月決定奄左佢
花芝媽 2012-10-14 03:40:45 PM
BB兔籠前最好放D野格住 圍欄OR其他野        1個唔好彩佢沖到籠前都入唔到籠到  有野頂住
WingBe 2012-10-14 04:27:13 PM
花芝媽 發表於 2012-10-14 03:40 PM
BB兔籠前最好放D野格住 圍欄OR其他野        1個唔好彩佢沖到籠前都入唔到籠到  有野頂住 ...

點先可以照顧麻糬之餘..b仔唔會覺得失寵
花芝媽 2012-10-14 04:48:42 PM
WingBe 發表於 2012-10-14 04:27 PM
點先可以照顧麻糬之餘..b仔唔會覺得失寵

依樣真係睇兔仔性格嫁WO    要問下其他兔友  因為我2隻係已經細細個係一齊嫁啦   佢地相處無問題
Suzanne 2012-10-15 09:23:13 PM
佢地男定女?   聽兔協講, 一男一女易相處D
beebeerabbit 2012-10-15 10:54:47 PM
你又會而家先帶多一隻番屋企既~ 會唔會好難相處嫁~~ 加油呀!!
WingBe 2012-10-16 12:59:08 AM
BB得41日大仲未知男定女ah....
起碼要出年體檢叫e生check

因為b仔系麻糬既爸爸尼咖
等到出世再戒奶....其實我都早左拎bb返屋企...
VeraC 2012-10-16 01:04:33 AM 來自手機
等睇麻糬相~~~

快速發帖