我隻小銀成塊面愈甩愈多毛, 清楚見到紅肉, 而且愈黎愈瘦小, 輕左勁多!!
(我估係之前包牧草有寄生蟲, 我估)

我已經用晒成罐藥性沖涼粉, 冇效, 可能沖涼根本沖唔到塊面
我有試過放少少藥粉落佢患處到, 不過好怕整到佢隻眼, 放棄了
我亦試過用暖水同佢抹患處, 不過掂一掂佢就縮得好快+尖叫, 抹唔到
我亦買左一樽johnson小動物皮膚藥膏, 不過搽一下佢反應超大, 縮得超快, 真係好驚整到佢隻眼, 所以最後冇咩點搽到

我諗係因為患處太近眼睛, 所以, 本來好多我可以做既野(用水抹患處, 搽藥膏)我都唔敢做

我想睇獸醫, 不過睇左呢個post, 就唔放心把鼠鼠交比獸醫
http://www.kpetlover.com/viewpost.php?topic_id=4673

另外我有諗過, 獸醫會唔會有麻醉藥比鼠鼠, 讓鼠鼠搽膏時不會感痛楚, 咁就可以順利咁搽藥膏
但如果根本冇麻醉藥呢? 咁我睇獸醫黎做咩? 皮膚藥膏我都有啦

請各位有心人提供意見, 我應該帶鼠鼠看獸醫嗎? 有冇哪個醫生/診所比較好?
我不想鼠鼠死, THX!!!
LUI1031 2008-10-11 10:59:27 PM
如今之計就係睇獸醫!
你諗下咩方法都用曬,都仲未有好轉!
而且仲見到紅肉(仲易有細菌感染)
要快d同佢睇獸醫先得!
至於獸醫會點知,就真係唔知!
而家睇獸醫已經係唯一一個方法!
聽人講,大圍個間唔錯!

希望你既鼠鼠平安詔到呢關!
wesky 2008-10-11 11:11:46 PM
依家只能夠搵獸醫,  唔係就真係等去...
大圍呢間可以話係 top one. 比較放心
snowtiff 2008-10-12 12:08:39 AM
唔放心都要比獸醫處理啦.... 佢係你依家最可信既人..... GOOD LUCK & GOD BLESS!
甜品糕 2008-10-12 12:44:45 AM
請問有咩獸醫推薦?? 係咪Tiger醫生??(剛上網search的, d人話佢幾好)
除了Tiger醫生, 還有誰??(一定不選link裡的那個醫生) THX!!!

另外, 皮膚病一般需要住院嗎? THX~
wesky 2008-10-12 01:07:31 AM
最多人推薦既都係 Dr Tiger
★呀紫☆ 2008-10-12 07:11:00 AM
我隻妹豬都係咁...係腳仔...
我都就黎要用藥性沖粉,唉...
aR婷 2008-10-12 10:24:41 AM
咁呀.......
佢有冇一d白色一粒粒ge野先??
小草妹 2008-10-12 11:12:19 AM
dr tiger 好難book
去dr yen 好好人   解釋得好清楚
我覺得大圍d人好串
tsac_ever 2008-10-12 05:39:25 PM
係呀,,去睇dr yen啦~~
我隻倉鼠甩毛~~
都係睇完佢之後好返~~~
甜品糕 2008-10-12 07:35:01 PM
原帖由 aR婷 於 2008-10-12 10:24 AM 發表
咁呀.......
佢有冇一d白色一粒粒ge野先??

其實我都睇唔清, 不過應該冇既

快速發帖