有問兔友試過係屯門睇DR. GERRY,我兔兔淚線塞左,可唔可以叫佢即刻通番,佢會唔會DUM症??兔兔之前通過四次都係九院,但DR. MA好FULL,BOOK唔到
wesky 2012-10-18 10:48:46 AM

我以前波波睇過, 淚管塞左, 放低隻兔一陣, 通完先返去, 不過係話通唔到, 你唔會睇到佢點搞, 埋單 $~900
好似話有麻醉, 唔知係咪, 總之收左錢

你可以book 梟史丹尼獸醫診所  既
http://petkd.net/yp.php?mod=view&id=360

yancyan520 2012-10-18 04:52:45 PM
我唔鍾意DR.GERRY
miubb 2012-10-18 10:30:01 PM
我想問點知兔兔淚線塞左?
syt174698 2012-10-18 11:56:49 PM
miubb 發表於 2012-10-18 10:30 PM
我想問點知兔兔淚線塞左?

流眼水,分泌白色眼淚水,攪到面仔濕晒,我隻兔兔已經係第四次塞,好灰
奶茶媽 2012-10-19 11:22:28 AM
老老實實我都唔鐘意dr gerry
睇過一次都唔想再睇
syt174698 2012-10-19 11:38:02 AM
奶茶媽 發表於 2012-10-19 11:22 AM
老老實實我都唔鐘意dr gerry
睇過一次都唔想再睇

點解?我諗住比較近,同兔兔睇醫生
Optcrazytracy 2012-10-19 12:58:47 PM
我都係因為近, 而且DR MA又好FULL, 所以咪想同兔兔去屯門睇DR. GERRY!
點解 奶茶媽 覺得 唔好呢?

syt174698 2012-10-19 01:27:17 PM
Optcrazytracy 發表於 2012-10-19 12:58 PM
我都係因為近, 而且DR MA又好FULL, 所以咪想同兔兔去屯門睇DR. GERRY!
   ...

DR. MA,星期一及二,係元朗SSA駐診,可以打電話預定,但收費就唔知同九院係咪一樣.
Optcrazytracy 2012-10-19 04:44:55 PM

DR. MA,星期一及二,係元朗!!!!
好嘢!!!!!
唔知SSA即係邊度呢?
電話幾號?
THX!!!!!!
syt174698 2012-10-19 06:44:20 PM 來自手機
Optcrazytracy 發表於 2012-10-19 04:44 PM
DR. MA,星期一及二,係元朗!!!!
好嘢!!!!!
唔知SSA即係邊度呢?

http://www.saa.org.hk
奶茶媽 2012-10-19 09:56:01 PM
Optcrazytracy 發表於 2012-10-19 12:58 PM
   ...

我只係睇過1次
果次帶兔兔去body check( 剛領養回來)
佢好求其咁做d普通兔友都識得check ge檢查,
for example 睇下腳底呀, 聞下耳仔, 望下隻眼, 用聽筒聽下(不過呢個我係唔識聽ge)就話冇事走得
全程5分鐘都唔夠= =
可能3分鐘多D......= =
一星期, 我去睇DR MA, CHECK 到又有鼻敏感, 又有上呼吸道感染~.~
雖然我唔知會唔會係睇完DR GERRY返黎再去睇DR MA度之間有病
不過我最少覺得個檢查有少少求其

但係雖然係咁講姐, 如果真係急病的話, 我諗佢總比D醫死兔GE醫生好GE
Optcrazytracy 2012-10-20 01:04:23 PM
原來係敢....................
謝謝 奶茶媽 同 syt174698 的回覆.

我兔兔一直都係睇Dr Ma, 但係由我家去Dr Ma度, 車程要一個半鐘頭以上.
因為距離問題, 怕萬一有咩情況, 兔兔太辛苦,希望有一個較近的選擇.......
唉........點解識醫兔兔, 又愛心耐心的醫生咁少呢!!!

奶茶媽 2012-10-21 07:34:24 PM
Optcrazytracy 發表於 2012-10-20 01:04 PM
原來係敢....................
謝謝 奶茶媽 同 syt174698 的回覆.

我同你一樣
睇dr ma 要個幾鐘
其實 dr gerry 唔係話唔識醫
我只係覺得佢唔太細心

所以如果有急病而其他醫生full的我都會建議dr gerry
始終總比唔醫好!
Optcrazytracy 2012-10-22 01:51:04 PM
謝謝 奶茶媽 的回覆和建議!!

快速發帖