我今日發現左八妹仔Lafite個鼻哥個度黑色左一撻仔....
跟住佢D排又成日打乞痴
我摸過佢的鼻哥又冇濕....
擔心死我啦....唔知佢有冇事呢...
你地的仔仔女女會唔會咁架?

IMG-20121207-WA0014.jpg   鼻哥就係咁樣黑道左...><

IMG-20121207-WA0024.jpg 但係另外個面一D事都冇架喎.....
wesky 2012-12-8 12:45:42 AM
抹走佢先,第日都仲有分泌就要睇醫生,可能上呼吸道感染
chingling1203 2012-12-8 01:27:45 AM
謝謝你呀………
但係呢……就係整唔走……好似硬左咁樣
wesky 2012-12-8 08:54:43 AM
濕暖水抹
chingling1203 2012-12-8 10:46:10 AM
我都試詔啦..都係唔得...點算?
Suzanne 2012-12-8 11:41:22 AM
我女女前一排都上呼吸道感染,佢鼻仔都唔係話濕,連Dr.Ma摸佢鼻仔都無咩問題咁話,但係佢話唔好俾呢個假象呃左, 最後係摸到佢扁桃腺腫左少少呢~

不如趁可能係初期,盡快就醫啦~
janwrong 2012-12-8 11:43:15 AM
有機會d草碎搞到佢打乞痴,我隻兔仔之前睇Dr Ma話佢有鼻敏感,依家個鼻成日都濕,因為佢用個鼻頂水樽再等d水流落黎飲
chingling1203 2012-12-8 11:49:32 AM
剛剛Book左星期一去元朗睇Dr. Ma.....
但係我想今日帶佢去睇醫生...
我想請問一下你地有冇睇過元朗的Dr. Ruan Du Toit Bester .....
佢係註診係SAA 伍威權動物醫療中心,,,
唔知好唔好呢..同埋佢比較貴...剩係診金都會$400...
WingBe 2012-12-8 12:27:26 PM
原來哩d系分泌...麻糬都有少少....
鼻仔又5濕...真系5為以....
畀個假象呃左添
wesky 2012-12-8 01:53:46 PM
chingling1203 發表於 2012-12-8 11:49 AM
剛剛Book左星期一去元朗睇Dr. Ma.....
但係我想今日帶佢去睇醫生...
我想請問一下你地有冇睇過元朗 ...

應該係首席獸醫?首席診金收費貴啲
診所話佢識醫兔
freeling820 2012-12-8 04:58:21 PM
我mo仔一打完乞痴會即時洗面
d鼻鼻俾佢用隻手仔抹走哂
所以千祈唔好以為個鼻唔濕就冇事
俾醫生檢查下穩陣d
chingling1203 2012-12-9 12:49:04 AM
謝謝大家的回答和關心...
最終今日都係冇帶到八妹仔去睇醫生...
諗住都係等星期一睇Dr. Ma...
不過今日八妹都係咁打乞痴...
唔知係唔係真係鼻敏感...
Suzanne 2012-12-9 11:23:15 AM
chingling1203 發表於 2012-12-9 12:49 AM
謝謝大家的回答和關心...
最終今日都係冇帶到八妹仔去睇醫生...
諗住都係等星期一睇Dr. Ma...

唔使咁擔心,
星期一再同大家report最新情況啦
chingling1203 2012-12-11 01:55:53 AM
大家好..今日帶左八妹仔睇Dr. Ma....
醫生話佢都幾健康.....只係有少少傷風...都屬於好輕微....
所以食少少抗生素就得啦....放心哂...
醫生話D排成日轉天氣....所以兔仔都好難適應...
醫生都有叫我唔使咁擔心...仲約左廿四號覆診....
真係多謝大家的關心同解答...

P.S.  Dr. Ma真係好好呀....好細心同解釋得好詳細...多謝大家的推介!!!
wesky 2012-12-11 09:21:20 AM
chingling1203 發表於 2012-12-11 01:55 AM
大家好..今日帶左八妹仔睇Dr. Ma....
醫生話佢都幾健康.....只係有少少傷風...都屬於好輕微....
所 ...

無咩事就好〜

快速發帖