我之前只係得T草,得T草既時侯兔仔飲食正常嫁,完全係會食T草
然後我買左一包A草返黎.
我係比兔仔無限量T草 ,A草只係早晚一個拳頭 中午都會比少少.自從買左包A草返來之後,兔仔就吾肯食T草,
就算個草架得返T草都吾肯食呀,
我又試過將A草同T草溝埋一齊比佢食,
佢就簡晒A草出黎,剩低一堆T草呀...
唔比A草佢佢又吾肯食草...

依家佢D便便一係就軟便一係就比較細粒+深色左
我好擔心呀 唔知大家有咩方法可以幫下我>"<

wesky 2012-12-15 07:44:18 PM
兔兔幾大??
l0ve0w0 2012-12-15 08:12:20 PM
兩個幾月
WingBe 2012-12-16 02:02:55 PM
你2隻草撈埋....撈'暈'D...佢唔多唔少都會食到T草....
減少A草做1日1次..試下幫5幫到你
Abbie 2012-12-16 02:58:08 PM
我阿女之前都係!
之後發現佢唔like oxbow
食momi就食好多!
有冇轉牌子?
l0ve0w0 2012-12-16 04:53:43 PM
我t草係jolly, a草係kaytee 唔知呢兩隻牌子好吾好呢?
wmkcnw 2012-12-18 12:00:27 PM
kaytee 草唔好, 買返OXBOW 或者MOMI. . 我A草係當零食. MIX草無乜用, 佢地真係好勁, 點都揀到出黎. 同埋D草放2日就唔好以要, 無左香味, 佢地唔食.
我忍心唔俾A草同兔糧幾日, 佢地就乖乖地食T草, 不過等佢6個月先咁做, 2個月就唔好咁樣. 其實佢兩個月食幼兔糧(1茶匙)+T草 都OK, 唔洗俾A草. 2個月因為食草量唔多, 你俾少少A草, 佢就飽, 唔會同你食T草.
l0ve0w0 2012-12-18 07:39:31 PM
佢真係點簡都會簡到 可能A草香D 我都覺KAYTEE唔好 好多啡色既碎 !
Carman 2012-12-20 08:03:54 PM
兩個幾月應該無限量A草
兔兔要多D營養長身體

快速發帖