上星期喺九龍醫院睇Dr Ma, 佢話兔兔牙肉發炎, 要做剝牙手術.
今個星期再去SAA睇返Mr Ma, 但Mr Ma話佢喺SAA做唔到剝牙手術
今日我打左去Dr Hugh, 姑娘話佢地唔做剝牙手術.
介紹我去土瓜灣Dr Yu. 有無人知道ok唔ok?
剛剛打左去大圍, 姑娘話Dr Tiger放假放到1月.
仲有無其他醫生介紹???
Please help!!!
wesky 2012-12-19 11:19:30 PM

Dr Andrew?
http://petkd.net/yp.php?mod=view&id=161
chananki 2012-12-19 11:41:52 PM
Wesky, thanks~
我睇左呢個post
http://petkd.net/forum.php?mod=viewthread&tid=8810
Dr Andrew最後好似都無醫好左D牙瘡... 所以我有D擔心
syt174698 2012-12-20 12:06:57 AM
chananki 發表於 2012-12-19 11:41 PM
我睇左呢個post
http://petkd.net/forum.php?mod=viewthread&tid=8810

你講果個係咪DR. YU(余志軒獸醫)??我知佢對烏龜就專業,兔仔未聽過,不過係急既話都要試下,兔仔醫生係香港並無幾多個, 再唔係就問下DR. GERRY,但聽聞佢唔係咁好,係度DUM症多D.
wesky 2012-12-20 12:56:25 AM
chananki 發表於 2012-12-19 11:41 PM
我睇左呢個post

牙瘡比較麻煩吧, 剩剝牙應該okay
如果別無選擇, 就只有揀 Dr Andrew
chananki 2012-12-20 10:11:14 AM
好多謝你地!
我search左好耐都搵唔到有關土瓜灣Dr Yu做兔仔剝牙手術的資料, 所以都唔想搵佢
而大家對Dr Gerry評價都唔係太好
呢排好多醫生放假, 想再book多間
咁大圍Dr Mancy有無人睇過?
syt174698 2012-12-20 01:21:53 PM
我個人建議你搵返Dr. Andrew,有兔友都搵過佢睇開症。
chananki 2012-12-20 01:22:06 PM
Dr Andrew放假放到1月2日
仲有無其他醫生介紹???
cordede 2012-12-20 01:49:38 PM
chananki 發表於 2012-12-20 10:11 AM
好多謝你地!
我search左好耐都搵唔到有關土瓜灣Dr Yu做兔仔剝牙手術的資料, 所以都唔想搵佢
而大家對Dr Ger ...

有~! 寶寶當年係係身體狀況唔多好既情況下做手術....
剝牙+絕育(cancer)~
dr.mancy好快手就搞掂晒...!
因為我見麻醉藥只係用左大約20mins......
同埋佢好細心~
chananki 2012-12-20 02:23:47 PM
原來你家寶寶都比過Dr Mancy做剝牙
我都放心d
cordede 2012-12-20 02:46:43 PM
chananki 發表於 2012-12-20 02:23 PM
原來你家寶寶都比過Dr Mancy做剝牙
我都放心d

我當初又係好似你咁擔心....
加上個時DR.MANCY好似新加入無耐....
上網search又唔見有兔友帶兔兔睇過佢~
不過好彩佢係一個好醫生~!
EuniceSue 2012-12-20 03:22:48 PM
我兔子系今年五月死了家人很傷心。起初系想幫兔子身體檢查,之後dr yu 話又要磨牙,最好絕育對兔子身體仲好。個態度系吾做絕育,講到系我無愛心甘。點之做完手術後,佢地d手術後 講我知護理講好求其,第二日晚上就死左了。覺得佢地無愛心又貪錢
chananki 2012-12-20 03:40:21 PM
Dr Yu係唔係Dr Terry Yu??
其實絕育對兔仔黎講係健康d
不過要搵個信得過的醫生做....
Carman 2012-12-20 08:05:50 PM
Dr Mancy好細心,同好好人
可以放心
chananki 2012-12-23 12:14:18 PM
我睇左Dr Mancy,  佢話兔兔無事, 跟住做左好多檢查, 驗血, 驗血糖, 蛋白... 仲建議2個星期覆診驗尿, 照xray... 今次淨係做test都要$1000, 再加診金$500. 點解大圍呢間野成日都要人做咁多test?! 係唔係真係必要?! 感覺有點...

快速發帖