我上過兔栛網址睇過, 佢地寫住唔使,
但竉物店有部份職員話要

咁我應該信那個呢????

謝謝   
syt174698 2013-1-13 04:01:03 PM
我D兔兔全部都無食呢D嘢,做Body check都無話有問題,四年嚟都係食草,糧同埋菜。
Suzanne 2013-1-13 04:08:36 PM
Trust 兔協 for sure!!!  

我兩隻兔仔都係兔協領養,上堂時佢地有教,呢D都唔使用。

寵物店有職員sale,不外乎係佢地可能唔瞭解養兔仔知道,同埋佢地有職責sale 鋪頭既product.
WingBe 2013-1-13 04:09:07 PM
SALES...同義工...

1個賣野....1個一心為小動物好....

你畀足夠既草就可以...覺得唔夠可以畀草磚....

平時既草玩具都有助磨牙.....

草都排到毛....6個月大可以畀小量蔬果.....
有足夠纖維就排到毛咖啦....
smallpotatofung 2013-1-13 04:20:09 PM
thank you very much ^^   
unik 2013-1-13 06:46:33 PM
寵物店職員唔可以盡信
正如以上幾位咁講,  佢地係sell野為主,  賣既野未必存心靠害,  但亦唔一定對寵物好
而且佢地對飼養各種寵物既知識相信唔會太全面
試過有一次寵物店入左新兔糧,  之後係咁hard sell我去轉,  話人地D兔仔隻隻都好鍾意食
我心諗,  包野咁多雜不甩既零食響入面兔仔實鍾意格

其實我最想講既係,  點解我買左幾年有香味木糠冇人阻止過我 明明知我要黎養兔
Insomniahk 2013-1-14 11:24:37 AM
不用
不論係書本 或者 愛協 都提議不用
fluffy 2013-1-14 05:50:10 PM
寵物店果d店員個個 hard-sell 到呢 真係冇必要信晒佢地
smallpotatofung 2013-1-15 06:49:52 PM
多謝大家寶貴的意見, 係啦~~
依家D Sales 為求做到生意就不理客人係咪真正需要, 
買野之前真係要做三思  
小賢者R 2013-1-20 03:11:41 AM
兔兔本身食草已經足夠~

快速發帖