2013年1月31日
毛啦啦到我家已過3星期啦~
我同兔爸終於第一次抱到毛啦啦~
MoLa爸抱抱 MoLa媽抱抱
其實是朋友從籠裡抱給MoLa爸抱~
MoLa爸抱到不願放手~
之後我又從MoLa爸手上接來抱~

我要練習抱佢多D啦~

Suzanne 2013-2-1 02:59:26 PM
恭喜曬呀!!!好好享受啦!!!

嘩哈哈哈哈...
我女女好喜歡人抱佢,仔仔就極唔願意俾我抱, 但我每天同佢梳毛時死都要抱住佢唔放~~

毛啦啦.要健康乖乖啦!
BonnieLee 2013-2-1 03:25:03 PM
Suzanne 發表於 2013-2-1 02:59 PM
恭喜曬呀!!!好好享受啦!!!

嘩哈哈哈哈...

其實只要第一下捉得住毛啦啦~
之後抱住佢時佢係唔會掙扎,而且會乖乖俾你抱。(反轉佢就)
不過一定要戰勝之前嘅掙扎。
WingBe 2013-2-1 05:50:53 PM
佢有1粒栗子鼻....

我可唔可以咬下AH
kwan104kwan 2013-2-1 10:56:02 PM
恭喜晒!

祝你以後橫抱就手!點抱到得!

DomDomPig 2013-2-2 01:01:47 AM
WingBe 發表於 2013-2-1 05:50 PM
佢有1粒栗子鼻....

我可唔可以咬下AH

而家粟子當造,一定好香,我都想咬一啖
花芝媽 2013-2-2 01:06:55 AM
細細個抱慣左知有依個動作  會好好多.. 我2個妹妹細個成日害怕整親佢唔敢抱..      搞到一抱佢會驚驚

抱就抱到 不過佢唔係好情願既都
BonnieLee 2013-2-2 10:57:12 AM
WingBe 發表於 2013-2-1 05:50 PM
佢有1粒栗子鼻....

我可唔可以咬下AH

唔好咬我呀~
BonnieLee 2013-2-2 10:58:13 AM
DomDomPig 發表於 2013-2-2 01:01 AM
而家粟子當造,一定好香,我都想咬一啖

我叫媽咪請你食栗子啦~
BonnieLee 2013-2-2 11:00:22 AM
花芝媽 發表於 2013-2-2 01:06 AM
細細個抱慣左知有依個動作  會好好多.. 我2個妹妹細個成日害怕整親佢唔敢抱..      搞到一抱佢會驚驚

抱就 ...

始終要克服到第1下嘅掙扎先得~
暫時失敗居多~
BonnieLee 2013-2-2 11:02:26 AM
kwan104kwan 發表於 2013-2-1 10:56 PM
恭喜晒!

祝你以後橫抱就手!點抱到得!

努力練習同同佢親近中
freeling820 2013-2-2 12:23:32 PM
MO仔:我又要咬栗子....鼻
WingBe 2013-2-2 02:05:44 PM
BonnieLee 發表於 2013-2-2 11:02 AM
努力練習同同佢親近中

我覺得用對手夾佢PAT PAT...佢會無甘驚.....
之前我隻手一攝落B仔個肚..佢就知我想點...然後就走...
過程都比較反抗
BonnieLee 2013-2-2 08:20:18 PM
freeling820 發表於 2013-2-2 12:23 PM
MO仔:我又要咬栗子....鼻

唔好呀
BonnieLee 2013-2-2 08:21:29 PM
WingBe 發表於 2013-2-2 02:05 PM
我覺得用對手夾佢PAT PAT...佢會無甘驚.....
之前我隻手一攝落B仔個肚..佢就知我想點...然後就走...
過程 ...

等我試下你個方法先

快速發帖