上星期五一早阿Dee回愛協絶育,手術其間要等大半日,下午茶時間突然收到老婆電話
咁早?係咪阿Dee出事
點知我老婆講吓講吓
原來係話見到隻3歲侏儒兔仔有得領養
哦!
放心晒
咪領囉!多隻唔多啦!依家成屋動物園咁!咪叫開心囉!

返到來就整餐飽
因為只係得一個空的單層籠
住了一晚
無理由大肶和比德都有大籠同埋二層
第二日咪趕快加建到有二樓有樓梯同埋有跳板
不過都算好快兩個鍾完成
而且有阿女幫手,可以快三份一時間

MonicaWong 2013-2-4 10:49:26 AM
有無相睇 ?
Insomniahk 2013-2-4 11:57:28 AM
MonicaWong 發表於 2013-2-4 10:49 AM
有無相睇 ?

未得閒影呀!
通常都等大家都適應咗先

大肶放出來會追趕Sum仔,Sum仔係新來
可能要邉多幾日先會放手
不過Sum仔又會追比德
比德太好人
佢好易認輸
估唔到由細養大的反而最軟心腸
依家暫時估計
大肶 ---> 最大(話事)
Sum仔 ---> 第二
比德 ---> 最尾
all_loving_it 2013-2-4 07:20:32 PM
你上次post出黎個DIY籠, 你有無根據兔友既意見同為兔兔著想, 去改善返正確?  你仲走去整咩跳板, 真係......

兔兔個籠唔係唔可以有兩層, 而係你之前個設計同裝跳板好有問題, 希望你可以改善返囉, 照顧小朋友真係要好細心
Suzanne 2013-2-4 10:28:26 PM
all_loving_it 發表於 2013-2-4 07:20 PM
你上次post出黎個DIY籠, 你有無根據兔友既意見同為兔兔著想, 去改善返正確?  你仲走去整咩跳板, 真係...... ...

High five!!!!!!!!!!

本身我已經放棄再講,但總理媽留言,我一定要PUSH同力撐!!!!!!!

有二樓同跳板,擺明唔聽兔友講o野,
知樓主唔o岩聽架啦,
不過都要講多一次:

完完全全唔合格的養兔方法,唔好成日教壞人啦!!
all_loving_it 2013-2-4 10:43:11 PM
Suzanne 發表於 2013-2-4 10:28 PM

本身我已經放棄再講,但總理媽留言,我一定要PUSH同力撐!!!!!!!

我擺明死唔斷氣, 唔講唔安樂

樓主唔岩聽都無計

因為有咩事, 最慘永遠係兔兔
wesky 2013-2-4 10:47:28 PM

AGREE
二樓如果整得唔好, 跳上去果下一失手就好易斷腳...
樓主不如用返一個正常既籠, 再加圍欄擴大活動空間, 兔兔住得開心又安全
都係幾百蚊姐, 整親既話醫藥費一定過千....
hh0 2013-2-4 11:09:09 PM
期待中••••••
係愛協領養是否會先絶育
Insomniahk 2013-2-5 09:33:08 AM
hh0 發表於 2013-2-4 11:09 PM
期待中••••••
係愛協領養是否會先絶育

如果己完成發育期,便會先絶育了才放出來領養部
Insomniahk 2013-2-5 09:35:12 AM
all_loving_it 發表於 2013-2-4 07:20 PM
你上次post出黎個DIY籠, 你有無根據兔友既意見同為兔兔著想, 去改善返正確?  你仲走去整咩跳板, 真係...... ...

唉‥‥‥
Insomniahk 2013-2-5 09:35:35 AM
Suzanne 發表於 2013-2-4 10:28 PM

唉‥‥‥
Insomniahk 2013-2-5 09:36:01 AM
all_loving_it 發表於 2013-2-4 10:43 PM
我擺明死唔斷氣, 唔講唔安樂

樓主唔岩聽都無計

唉‥‥‥
Insomniahk 2013-2-5 09:36:25 AM
wesky 發表於 2013-2-4 10:47 PM
AGREE
二樓如果整得唔好, 跳上去果下一失手就好易斷腳...
樓主不如用返一個正常既籠, 再加圍欄擴大活動空間 ...

唉‥‥‥
WingBe 2013-2-5 04:19:14 PM
其實唉咩呢??

或者你有你既苦心覺得我地唔明你...

我見你之前個籠..其實可以拆塊D出尼...整個新既畀SUM仔都仲得...

我2隻兔兔無踩任何網..就系出尼玩時踩硬地...都生腳瘡同腳枕...

有腳瘡果隻你見到系完全覺得好陰公同好痛....

希望你明啦..
Insomniahk 2013-2-7 04:15:08 PM
WingBe 發表於 2013-2-5 04:19 PM
其實唉咩呢??

或者你有你既苦心覺得我地唔明你...

笑‥‥‥

快速發帖