兔兔琴日開始有側頭症,有少少抽促,唔食野,(岩岩肯食少少草粉)屙軟便,好似冇乜力咁,好嚴重!!
前主人話冇辦法負擔醫藥費,所以岩岩先將佢帶左返屋企,搵唔到今晚可以睇既醫生,所以明天帶去睇醫生。
我而家可以做D咩
syt174698 2013-3-15 11:21:20 PM
琴晚已經開始到依家仲未睇醫生就好嚴重,快D帶兔兔睇急症 旺角pet centre,唔好再等
luckygirl1025 2013-3-15 11:26:59 PM
係邊架,有冇地址
MonicaWong 2013-3-15 11:31:53 PM
http://www.taiwaiexotic.com/ 大圍有急症, 快!
syt174698 2013-3-15 11:32:58 PM
上網查下,愛協得灣仔有急症
syt174698 2013-3-15 11:40:33 PM
230932139,pet central電話
syt174698 2013-3-15 11:47:29 PM
打左去未?好擔心
luckygirl1025 2013-3-16 12:04:25 AM
打左去大圍,佢話唔係急症,可以聽日有佢睇、不過要留醫
Bube 2013-3-16 12:13:42 AM
luckygirl1025 發表於 2013-3-16 12:04 AM

希望小朋友睇完醫生會快d康復啦
syt174698 2013-3-16 12:28:53 AM
luckygirl1025 發表於 2013-3-16 12:04 AM

你有無講兔兔情況比診所知?不如打去pet central問下再決定
luckygirl1025 2013-3-16 12:32:21 AM
有呀,全部講晒
WingBe 2013-3-16 01:22:59 PM
你要放定D草系佢身邊..最好5好有硬枝..防止佢翻身插親眼

周圍舖毛巾保護佢....定時定候餵草粉同水....

大圍我未睇過....但CWB既DR hugh..同大角咀dr ma都ok....

dr ma講廣東話溝通方便..容易畀你了解兔兔情況..
raywong521 2013-3-16 04:15:52 PM
可能tiger, dr ma,兩個你都要帶兔兔睇~

兩個醫生我都有見過,因為阿仔需要特別護理, dr ma唔係唔好,只係佢睇症,好注重做量,每個症只能分到好小既時間,但比較易約,可以解決一d即時需要解決既問題

但係tiger就會好仔細咁教你點樣護理,打電話book果陣要講清楚個情況,缺點是比較難book,等得比較耐

我果陣就先睇dr ma,之後再睇tiger,因為長期病患,好多時都需要特別護理,學一個正確既護理,絕對可以減輕兔兔既不適
luckygirl1025 2013-3-16 04:33:18 PM
而家去緊睇馬醫生、今早打去同佢講左情況、佢安排左下午比我
luckygirl1025 2013-3-16 04:35:00 PM
Tiger係咪日日係大圍架

快速發帖