D草好黃

菲菲 發表於 2013-03-25 00:39|只看該作者|倒序瀏覽|打印
買左箱momi草返黎, 一打開勁黃勁多枯左,半包唔要得咁制,但其實我想知,d枝係咪多數一定係黃架?

syt174698 2013-3-25 08:08:33 AM
你係邊度買呀?買之前你無睇下?好多鋪頭都會比人睇,你呢包都幾黃,試下比兔兔試下食,如果唔食就要換過晒。
MonicaWong 2013-3-25 11:21:02 AM
近期d momi真係好差,  1st cut又黃又多枝又多碎, 我個兩隻野夠薑同我絕食, 淨係將d草由草架搬落出黎 ! 我唯有去拎個包2nd cut溝下(因我訂個間可以訂一箱分開拎), 有時個店員俾你睇完都無用, 因為面個d係好靚, 中間就......
Suzanne 2013-3-25 12:40:55 PM
下?
我都係訂momi, 點解你個包裝袋係白色的?

我係一下子訂20幾包, 之後分開拎。
近一兩個星期拎的momi 1st cut勁靚, 好綠好粗好完整, 幾乎無枯無黃無碎枝。

可以答返你,
D枝正常情況下都係綠色架~~~
菲菲 2013-3-25 01:11:23 PM
Suzanne 發表於 2013-3-25 12:40 PM
下?

個袋係垃圾袋黎架, 因為呢袋都唔要得,黃到不得了呀!
想問下愀憬邊到訂架? 一次訂咁多既!
菲菲 2013-3-25 01:15:30 PM
syt174698 發表於 2013-3-25 08:08 AM
你係邊度買呀?買之前你無睇下?好多鋪頭都會比人睇,你呢包都幾黃,試下比兔兔試下食,如果唔食就要換過晒 ...

我係荃灣買架,我買個時冇睇過呀!一返到屋企0晒,,,,,,勁黃,,,,,兔兔有食到.....
因為我成包攔晒D枯既出黎,一半係唔要得
菲菲 2013-3-25 01:16:57 PM
MonicaWong 發表於 2013-3-25 11:21 AM
近期d momi真係好差,  1st cut又黃又多枝又多碎, 我個兩隻野夠薑同我絕食, 淨係將d草由草架搬落出 ...

我之前係大圍個間買~真係好香好綠
下次都唔係呢間買
Suzanne 2013-3-25 01:20:09 PM
我都明白, 都試過咁丟法,
都係一批批係咁,都無法子。

我係八號兔訂,
訂咁多,係因為佢提供左呢個PACKAGE俾我,
計返一包2.5KG MOMI都係80幾蚊左右,
抵好多呀嘛。

我有兩隻大食的賓尼兔,
唔用呢d package,我好快會山窮水盡架啦....

我認我係一個麻煩客,
我打開包momi check時,
如果唔靚我可以叫佢換多過5包比我睇,
如果果5、6包都唔多靚先認命。
Twinklesin 2013-3-25 08:14:50 PM
Suzanne 發表於 2013-3-25 12:40 PM
下?

廿幾包....禁一包5.5lbs可以食到幾耐丫你d大食兔兔...
Suzanne 2013-3-25 09:16:47 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-25 08:14 PM
廿幾包....禁一包5.5lbs可以食到幾耐丫你d大食兔兔...

其實我唔要好碎同埋枯o既枝,

所以靚的草可以食4日,
唔靚果d可以食3日到。

但佢地食得開心食得多,
咩都抵返曬
貓仔兔 2013-3-26 12:13:18 AM 來自手機
Suzanne 發表於 2013-3-25 01:20 PM
我都明白, 都試過咁丟法,
都係一批批係咁,都無法子。

哈哈,愛兔心切呀!
我都試過買返黎啲草太黃,我背住兔爸成包5.5掉晒!
哈哈哈...
Twinklesin 2013-3-26 03:42:09 PM
Suzanne 發表於 2013-3-25 09:16 PM
其實我唔要好碎同埋枯o既枝,

所以靚的草可以食4日,

3-4日就有一包5.5lbs......!!!!!!
點解會禁大食嫁...............
Suzanne 2013-3-26 07:06:25 PM
貓仔兔 發表於 2013-3-26 12:13 AM
哈哈,愛兔心切呀!
我都試過買返黎啲草太黃,我背住兔爸成包5.5掉晒!
哈哈哈... ...

SHUUUUUUUUUUUUUU..........

I did that too
Suzanne 2013-3-26 07:08:40 PM
Twinklesin 發表於 2013-3-26 03:42 PM

我覺得好正常呀!

一隻2.8KG, 一隻2.5KG,
每一隻每日都食大概兩個自己SIZE o既草草,
好多時都唔止添。

I am so proud of them!!!!!
all_loving_it 2013-3-27 06:36:18 AM
Twinklesin 發表於 2013-3-26 03:42 PM

依個量係正常架, 我總理係好大只, 佢一星期可以食 :
6磅MOMI 1CUT + 5磅 APD 1CUT + 1磅其它草 = 12磅, 仲未計佢偷食其它小天同兔兔既草
每日另加800g3-4種以上既菜

長公主就係最常見既賓尼SIZE, 大約2.1公斤, 佢一星期都食6磅草

快速發帖