1P 幣

有冇兔友住係竹園或黃大仙附近可以比D  a草或t草我...
比錢買小小都冇問題
因為我朋友岩岩係竹園附近汁到隻比人遺棄0既兔仔,依家甘夜又冇草買
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2013/03/27   晚上11點30左右我收到我朋友電話,佢話返屋企途中係竹園南邨華園樓樓下垃圾站附近發現被遺棄兔兔
我接到電話後就即刻落去,就接佐佢返屋企,

然後就清潔乾淨個籠同清潔佢身體,檢查埋佢身體
我問過垃圾站0既清潔工人,佢話已經放這左係到兩三日,本身有兩隻0既,一白一黑,但白色果隻有人泥拎佐,正返隻黑色係到

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第2日就帶佐佢去睇醫生,醫生話兔兔皮膚、耳仔、牙齒、心肺功能都健康,只係眼睛有少少發炎,有少少傷風重有少少腸停。佢係男仔,醫生估計八個月大,體重1.08kg

多謝各位關心
cc227 2013-3-27 12:39:05 AM
兔兔有草未?
NiCoLai 2013-3-27 12:40:17 AM
need help?
hamster1013 2013-3-27 12:58:31 AM
你喺邊, 我喺附近住
choi_ching 2013-3-27 01:16:57 AM
我都可以幫手,,有需要可以搵我
MIA 2013-3-27 01:25:50 AM
我係竹園北邨榕園樓
冇草食
有好心人可以俾啲草我的話,我電話係90804234
唔該晒,萬分感激
MonicaWong 2013-3-27 01:34:22 AM
Call me, 我住黃大仙, p.m.
MonicaWong 2013-3-27 11:16:32 AM
MIA 發表於 2013-3-27 01:25 AM
我係竹園北邨榕園樓
冇草食
有好心人可以俾啲草我的話,我電話係90804234

隻兔仔而家點 ?
idyidy 2013-3-27 12:23:57 PM
D兔兔點呀...冇事嘛....??
hamster1013 2013-3-27 01:20:19 PM
其實, 你喺邊度執到隻兔兔?
MonicaWong 2013-3-27 01:34:24 PM
hamster1013 發表於 2013-3-27 01:20 PM
其實, 你喺邊度執到隻兔兔?

我尋晚有拎草俾mia,  隻兔仔係垃圾站執到, 放係個狗籠入邊。

mia話有人遺棄左幾日, 有兩隻, 有好心人餵紅蘿蔔俾佢地, 但無野食就食垃圾, 有一隻已俾人拎走左。

點解有人咁忍心 ?????
hamster1013 2013-3-27 02:59:10 PM
MonicaWong 發表於 2013-3-27 01:34 PM
我尋晚有拎草俾mia,  隻兔仔係垃圾站執到, 放係個狗籠入邊。

mia話有人遺棄左幾日, 有兩隻, 有好心人餵 ...

Mia發現咗幾日?? 佢嗰座嘅垃級房?

raywong521 2013-3-27 03:09:28 PM
哇~d人咁賤架~拎去垃圾房都做得出,點解d人咁冷血架

真係唔明,d人點解做得出將d貓貓,狗狗,兔兔,有生命既野掉去垃圾房,真係痴線架
DomDomPig 2013-3-28 12:47:15 AM
痴線?垃圾房?EX主人枉為人囉
我之前去荃灣8號兔買野,個女仔同我講門口有人就咁放低隻兔仔起佢門口,不過好彩連埋個籠,有水有草,總算係有少許人性既棄兔  
但我真係唔明點解d人會做得出唔要自己既寵物?我見少陣自己隻兔仔都心掛掛
MIA 2013-3-28 05:24:12 AM
MonicaWong 發表於 2013-3-27 11:16 AM
隻兔仔而家點 ?

兔兔依家情況穩定,已經睇左醫生!
多謝關心....

快速發帖