請問有無兔兔針炙醫生介紹?Dr ma 叫我找SPCA Dr. Poon.剛致電回覆說dr.poon 不做了,要離港。再打過去灣仔spca問,他們沒有針炙開兔兔,只有貓狗。有無兔友有兔兔針炙開,可以比啲資料我。Thanks
raywong521 2013-4-3 11:33:50 PM
唔知點解.....好既針灸醫生都唔願留係香港做......巳前幫兔兔針灸既醫生有幾個架.....但係都走晒

咁你有無問下spca除了潘醫生,仲有無其它醫生?之前九龍獸醫除左betty,betty就無做好耐架喇~仲有一個針灸的,唔知而家有無做,有d人話ok,有d人話麻麻

其實仲有其它針灸醫生,你可以上網搵下

同埋,你兔兔咩事,要做針灸?
wesky 2013-4-4 12:13:22 AM
不如試下問下診所姑娘睇下仲有冇其它醫生識
taotao 2013-4-4 06:10:27 AM
兔兔右後腳無力,縮左入去,宜家佢行行下會成隻向右跌,佢休息時都要搵嘢墊住右邊下半身,如果唔係又好快向右跌。正面看牠經常都呈C字形。暫時基本生活活動ok, 不過漸漸向壞,見佢好似辛苦左,所以乜都想試下。怕佢遲d會影響脊骨。
睇左成年醫生,已經有keep住定期打骨針同食骨粉。醫生建議針炙試試。
taotao 2013-4-4 06:13:41 AM
wesky 發表於 2013-4-4 12:13 AM
不如試下問下診所姑娘睇下仲有冇其它醫生識

姑娘之前叫我搵何文田同灣仔SPCA, 我會再問下佢!thanks
貓仔兔 2013-4-4 08:50:09 AM
早前係9龍嗰個係Dr.ivy,但係唔知而家有無做,你打去問下,try try,希望兔兔有好轉吖!
taotao 2013-4-5 12:19:07 AM
謝謝大家,今日兔兔耳仔發炎去左睇醫生,Dr ma 比左間天后另類療法的資料我,我聽日會打去問問。姑娘都係咁講,如果搵唔到,可以搵以前九院Ivy針,不過佢都好似無係九院做,唔知去左邊。
warm_warm 2013-4-6 08:47:50 PM
taotao 發表於 2013-4-5 12:19 AM
謝謝大家,今日兔兔耳仔發炎去左睇醫生,Dr ma 比左間天后另類療法的資料我,我聽日會打去問問。姑娘都係咁 ...

如果你兔兔針炙完,可否分享下情況呀
因為我都想安排兔兔去針灸
THX
taotao 2013-4-10 12:58:39 AM
warm_warm 發表於 2013-4-6 08:47 PM
如果你兔兔針炙完,可否分享下情況呀
因為我都想安排兔兔去針灸
THX

ok, 睇完再覆你!
smallsuishan 2013-4-10 08:55:08 AM
taotao 發表於 2013-4-5 12:19 AM
謝謝大家,今日兔兔耳仔發炎去左睇醫生,Dr ma 比左間天后另類療法的資料我,我聽日會打去問問。姑娘都係咁 ...

ivy冇做了

快速發帖