購自旺角 i love rabbit
店員話3個多月大侏儒兔, 唔知真唔真呢?
第一次養兔兔, 請多多指教~
兔兔名叫"飯飯"
syt174698 2013-5-2 01:10:11 PM
歡迎你加入呀,飯飯係仔仔定囡囡??唔駛比磨牙石呀,無用,兔兔食足夠既草已經得,磨牙石只可以當玩具比兔兔玩,
emi826 2013-5-2 02:05:59 PM
飯飯係囡囡呀
Shyshyboy 2013-5-2 03:38:23 PM
圖中的便便有一大一細啊,要留意多啲!驚有腸道緩慢既問題
emi826 2013-5-2 03:54:09 PM
多謝提醒! 如果便便一直都有一大一細, 可以點樣改善?
4A-GZE 2013-5-2 04:16:24 PM
要帶佢去醫生度body check
raywong521 2013-5-2 04:35:16 PM
要24小時比草兔兔食~
emi826 2013-5-2 05:11:39 PM
謝謝指導~ 我會密切留意。如果想去做body check, 有冇邊間好介紹(九龍區)? 一般價錢會幾多?
janwrong 2013-5-2 05:35:09 PM
毛國界動物醫院
Dr. Ma Kai Ho, Colt
九龍大角咀鐵樹街1-39號金堂閣地下21號鋪
預約電話: 2142 3399
mii1115 2013-5-2 06:14:40 PM
普通BODY CHECK 二三百元左右.
預約時問清楚吧~
wesky 2013-5-2 07:37:04 PM
你好啊, 有唔明最緊要問
sweet0122 2013-5-2 09:24:01 PM
你隻兔兔白雪雪好靚呀!

dr. ma 幾好o架,我上個月都帶左我隻囡囡去body check^^
raywong521 2013-5-2 09:43:11 PM
睇醫生,記得預早幾日book
emi826 2013-5-3 10:00:22 AM
飯飯唔肯用便盆呀~
已經將D尿尿和便便都放入去, 而且調咗成日尿尿嘅地方, 但都係唔用仲要四圍尿尿
coolgirl6275 2013-5-4 04:07:53 PM
emi826 發表於 2013-5-3 10:00 AM
飯飯唔肯用便盆呀~
已經將D尿尿和便便都放入去, 而且調咗成日尿尿嘅地方, 但都係唔用仲要四圍尿尿 ...

初期兔兔唔識用廁所係正常架。。
可以試下放個草架係廁所隔離
等佢係果度食果度去vv (佢唔肯上去個廁所既話你可以用零食/1粒糧引佢上去)
慢慢佢就會慣左係果度去vv架啦
我隻仔仔都係咁

快速發帖