all_loving_it 2013-6-5 11:44:53 PM
Shyshyboy 發表於 2013-6-5 06:37 PM
我明白啦!多謝你!
但每日都24小時開冷氣架,所以應該唔係溫度既問題!
我上次睇醫生既時候都問他點樣可 ...

除非醫生建議, 唔係就唔好自己日日餵草粉或益菌

如果兔兔本身有腸慢問題, 你可以每日同佢按摩消化系統, 要順時針方向, 每次連續按1個鐘, 每日做兩次, 要風雨不改持之以恆

我本身都有只腸慢問題既兔兔, 我一直都keep住同佢咁做, 只要堅持咁做情況一定有所改善

兩個草球太少, 正常最少要比兔兔兩倍既身體大細既份量先足夠, 如果佢當日既草有食剩都需要換新
all_loving_it 2013-6-8 10:03:42 PM
crystal55445 發表於 2013-6-5 06:07 AM
食粉可以日日食,但視乎佢喜好,不過我反而鍾意比红蘿白!

請依位兔友即使你好心去回應其它兔友提問之前, 先去了解清楚正確點照顧兔兔既正確方法, 唔好咩功課都唔去做, 就任意去回答, 包括 : 兔兔腸胃有事, 絕對唔應該再比紅蘿蔔, 因為只會令問題更嚴重, 嚴重會有無法根治既後遺証或因此送命, 有新手既兔友有可能只為你所講既方法係岩而跟住去做, 害左兔兔

而草粉係比兔兔應急同經醫生處方建議先好日日比兔兔食, 唔係想比就比, 亦唔係視乎佢喜好, 而係視乎實際既需要

快速發帖