1P 幣
我的兔兔今年3歲
前陣子因為出血看了馬醫生發現子宮有腫瘤需要做手術
本來安排今天在馬醫生那裡做手術
但驗血後發現貧血指數只有14
所以不能做手術

急需要找3kg以上的兔兔捐血
我的朋友拒絕了我,兔協也沒有健康的兔兔可以幫到我
請問有誰能幫幫我嗎?
我真的很心急,我不能眼白白看着囡囡流血越來越衰弱
請求能幫忙的人幫幫我
我會支付所有醫療費

raywong521 2013-8-14 12:24:47 PM
主人同兔兔都要加油喔~

我兩隻兔兔,一隻長期病患,一隻侏儒妹,我記得,兩隻都係係1.5kg左右
warm_warm 2013-8-14 10:36:21 PM
祝福樓主兔兔早日康復!!!
加油!!!
crystal55445 2013-8-15 01:29:32 AM
希望兔寶寶得到各位熱心嘅兔爸媽嘅幫忙之下大步挎過。你要努力呀!
yinyin19940 2013-8-15 02:09:18 AM
waiwai220 發表於 2013-8-13 10:17 PM
Hi

我係6kg大賓尼既主人

6KG@@
快D放相上黎俾大家見識下
toffeemak 2013-8-15 11:03:57 AM
如要幫手, 請問我可以點做??
nenechin 2013-8-15 11:12:38 AM
我隻是獅子兔, 約四磅, 四歲, 有需要點聯絡?
TuenZi 2013-8-16 08:42:19 PM
多謝咁多位!
我真係好感動!
我自己是做護士,沒有想過原來兔兔輪血是需要自己尋找捐血者
以為好像人那樣會有類近紅十字會般的機構會提供血源
當聽到醫生說要自己尋找3kg以上的捐血兔兔真是很害怕找不到
當時很絕望,在診所裡哭了很久
我的囡囡太幸運太幸運了
現在囡囡團子雖然非常抗拒吃藥,但我很努力去餵牠
希望能維持囡囡身體狀態等到輸血再等到醫生願意幫牠做手術
星期一有大兔兔丁丁捐血救團子,希望能有好消息公佈
kwan104kwan 2013-8-16 08:56:29 PM
TuenZi 發表於 2013-8-16 08:42 PM
多謝咁多位!
我真係好感動!
我自己是做護士,沒有想過原來兔兔輪血是需要自己尋找捐血者

加油!祝順利!
Dallask 2013-8-18 05:24:43 PM

見到咁多熱心嘅兔友真係好感動!
我隻兔兔宜家先4個月大,得700g,應該幫唔到手,唔好意思!
但等兔兔長大後如果有其他兔兔需要我一定幫手!等團子好消息!
crystal55445 2013-8-18 07:49:09 PM
團子得咁多兔媽兔爸嘅関爱必定康復,你要好好照顧自己才有精神照顧團子呀!
Holiday 2013-8-19 09:04:24 AM
團子加油!加油! 支持到做手術呀! 咁多關心有大愛的兔媽兔爸幫助團子, 團子媽媽你都要支持住,團子會知道你愛她.
TuenZi 2013-8-19 01:56:58 PM
今天輸不到血
手術也不能施行
大丁丁手術初癒血指數未能達標
大丁丁的媽媽很想幫團子,很想努力令大丁丁養肥肥白白幫團子
但醫生說團子等不到了
團子只剩下一星期了
勉強降低要求也必須是2.8kg以上的兔兔
請各位兔兔爸爸媽媽如果認識2.8kg以上的兔兔可告知我嗎?
我已作好準備陪團子走最後的路了
但未到那天我仍希望能出現一線生機
YaiBCreamy 2013-8-19 02:06:24 PM
加油!會有奇跡出現!不要放棄!
yinyin19940 2013-8-19 06:27:27 PM
TuenZi 發表於 2013-8-19 01:56 PM
今天輸不到血
手術也不能施行
大丁丁手術初癒血指數未能達標

大丁丁=6kg兔兔?
我都我bb唔肯定係咪過左2.8kg
MartinYu 2013-8-19 06:38:02 PM
kazaas (如無串錯)有隻大french lop

快速發帖