Dallask 2013-11-1 01:08:49 PM
RIP
唔係想講風涼話,但其實兔兔經過2位醫生手,又喺pet central度做咗閉門手術,究竟死因係咩、當中有否涉及醫療失當、有的話又係邊位醫生出錯。。。我哋行外人真係唔知,所以你去告啦,我相信真金不怕紅爐火,Dr.Ma係無做錯嘅就唔會有事,宜家得你單方面一個講又無專業知識對佢亦唔公平。希望你投訴完亦會將結果post喺度,係Dr.Ma錯嘅,可以比大家一個警惕,唔係佢錯嘅,亦可以還佢一個公道。祝你嘅兔兔安息。
Dallask 2013-11-1 06:40:29 PM 來自手機
billlo88 發表於 2013-11-1 06:07 PM
你先問自己,你會唔會俾?兔仔有一線希望救活而你因為以上風險因素而放棄嗎?医生應該俾佢己經是佢最好訣定 ...

其實單信任何一方嘅說法都唔公平,最公正嘅係交比有關當局,用佢哋嘅專業知識嚟定論,你喺度激動、同兔友爭論係無意義嘅。樓主嘅標題係某醫生誤診,誤診對醫生嚟講係好嚴重嘅指控,唔能夠單憑對樓主嘅sympathy就作出定論,兔友希望客觀看事亦好合理,你無需一一反駁,總之一切有待有關當局裁決
Dallask 2013-11-2 01:10:58 AM 來自手機
billlo88 發表於 2013-11-1 10:20 PM
我之前已表達過 "我目前只會體量兔主心情,故要將所有事情發生到現在,向"香港獸醫管理局:http://www.vsbhk ...

你當然可以感情用事,"只"體會兔主心情,但你唔能夠反過來話人哋客觀理性分析唔啱,如果唔同兔主企埋同一陣線大罵獸醫就係"講風涼話"。係咁的話香港唔洗有法庭啦,未審先判,一定係受害人啱晒
Dallask 2013-11-2 06:39:52 AM 來自手機
billlo88 發表於 2013-11-2 03:23 AM
你有冇攪錯,由頭到我無講過獸医講風涼話,而家係你屈我,你快啲由頭到尾再小心看一次,你跟本更失去理智去評 ...

呃,麻煩你睇多次你24樓個留言好嗎?係你先指兔友講風涼話嘅。而且由始至終大家都係理性討論,邊有針對你個人或樓主?請唔好resort to人身攻擊,亦請保持冷靜,謝謝
Dallask 2013-11-2 10:48:39 AM 來自手機
billlo88 發表於 2013-11-2 09:46 AM
#24:係我唔同意#21的說法,你說她是獸医嗎?

#24 "...之類嘅風涼話(佢話唔係)"
我並無對你作出任何人身攻擊,你覺得有嘅話請你明確指出係邊一句。由始至終只有你話我失去理智、不知所"謂",又稱呼我為"你呢種人"

快速發帖