今日係小甘仔入主我屋企第7日, 希望你盡快適應這個新環境和我這個主人兔爸

甘甘雖然膽小, 但好喜歡被摸, 又要驚又要嗲人摸, 超攪笑.

任摸

任摸

好奇企起身周圍望

好奇企起身周圍望

膽小鬼, 唔敢落地

膽小鬼, 唔敢落地

首兩日困在籠裡作適應, 第三日猛兔出閘

首兩日困在籠裡作適應, 第三日猛兔出閘

本身好鍾意食草, 放心曬

本身好鍾意食草, 放心曬

好悶呀...摸下我啦!

好悶呀...摸下我啦!

初來步到

初來步到

ak12345678977 2014-1-10 10:11:45 PM
眼仔碌碌好可愛呀
hh0 2014-1-11 12:09:44 AM
毛色好靚好可愛!
Debby 2014-1-11 01:07:56 AM
嘩, 小甘仔好可愛好靚仔哦。係咪出自 I X RABBIT?
pongpong 2014-1-11 09:43:39 PM
Debby 發表於 2014-1-11 01:07 AM
嘩, 小甘仔好可愛好靚仔哦。係咪出自 I X RABBIT?

係呀, 牠在i x rabbit都好幾個月喇, 每次見牠都精靈活潑. 原本在X蘿蔔也睇中了隻純黑色的侏儒, 一樣非常活潑, 不過最後都係揀咗隻毛色較特別嘅.

今日是第八天, 已好適應新屋企, 佢現在不只活潑, 直頭有點過度過活躍, 試過放佢出來冇理牠由牠自己玩, 牠竟然發火踏地地...

牠可任摸, 短暫抱, 但不可以反轉他, 都唔知遲啲點幫牠剪指甲.

去廁所還要慢慢教, 牠現在只有70%尿尿和60%屎屎在便盤上去.

shu_wun 2014-1-14 01:08:17 PM
好靚呀佢!!買返黎幾大個丫
hh0 2014-1-14 06:29:45 PM 來自手機
已經唔錯啦,慢慢教一定叻叻
Debby 2014-1-14 11:00:52 PM
小甘仔耳仔都好似有NUMBER 架喎~
好開心大家也是荷蘭侏儒仔 n.n
小甘仔好叻喎,咁快適應新環境。我家的DEBBY 仔來到四個月也還是驚驚青青。>_<
Dylan 2014-1-15 01:34:58 PM 來自手機
廁所兔籠格網會令腳仔長期受壓,會有腳枕腳瘡,會流血好唔返嫁,腳底甩咗d毛唔會生。拿走個格網啦!
Dylan 2014-1-15 01:38:40 PM 來自手機

其實我都唔知點解d竉物用品生產商會生產d有陷阱既商品,真係害人不淺=_=
pongpong 2014-1-15 08:15:37 PM
這方面我都擔心, 所以我三日前已經換了新廁所, 並且在他休息的地方鋪了毛巾.
飲水器在這十天內也換到第三個, 第一個粒珠太實, 第二個裝拆加水麻煩, 到第三個才OK.
由於甘仔越來越乖, 也很適應新環境, 所以由作晚開始, 已給他試下通宵出籠自由行12個鐘.

hkmiko 2014-3-15 03:04:18 AM
好可愛好靚仔哦
rubbitsmall 2014-7-10 03:06:53 PM
好得意~ ><
xopppp 2014-8-26 03:27:04 PM
好得意.想抱下
Insomniahk 2014-9-4 04:38:53 PM
多少錢?
係邊度買回來?

快速發帖