上星期開始係下巴偏右生左粒膿瘡
而家越黎越大,成個網球咁大!!
前幾日去左大圍珍禽異獸到睇
剩係檢查費都成$4700,仲未計手術費
而家好頭痛,價錢太昂貴,但又唔可以唔醫!!

想問問大家有冇D非牟利既獸醫介紹??
或者我而家有咩可以幫到我隻兔兔??

謝謝咁多位!!!!
kongmayu 2014-1-29 04:07:14 PM
成個網球咁大都好嚴重喎。。。
兔仔睇醫生確實好貴,但據我所知應該係無非牟利既兔醫。。。
不過大圍係出名貴嘅,你不如去搵Dr.Ma,應該會平D,但我諗幾千蚊走唔甩架啦
raywong521 2014-1-29 04:31:14 PM
成個網球咁大,就真係好大.....

其實而家大圍巳經唔算特別貴,因為Dr.Ma都唔係特別平,但係大圍佢檢查真係好仔細,有時大病我會主張睇dr.tiger,佢會肯花時間去睇個症,但相對亦會貴d

但係你而家既情況,可以去睇埋Dr.Ma,睇下佢又點講

你之前做既檢查資料可以帶埋過去,咁就唔使再花多一筆錢,睇之前亦都最好先致電講出自己既情況,佢地會教你點做

但而家新年就到,佢地都會放假....
pongpong 2014-1-29 09:09:38 PM
我相信現在掙取時間重要過揀醫生和格價, 兔仔唔等得的.

yanyan1211 2014-1-30 04:38:41 PM 來自手機
要去放膿!可問下SPAC有冇!
yanyan1211 2014-2-2 03:22:59 PM 來自手機
睇值e生未?
yip03hk 2014-2-17 07:15:54 PM
各位,我的兔兔走了....
多謝咁多位俾左咁多意見我
Yuki78 2014-2-21 12:14:50 AM
不要為他太傷心,兔兔希望你以後的生活更開心!   我明白你的感受,因之前我的兔子又是下巴生了大瘡,睇完dr. Hugh,s用了最貴的葯瘡細了,但他不夠一星期便突然離世了!  因他是我第一次養的寵物所以都傷心了很久才回復過來!!

快速發帖