本人同居親戚個B對佢有敏感 故要比人暫養一年 草和墊材我會定期比 搬走後接返走 我真係5想放棄大囝 請有心人幫我 many thx

Insomniahk 2014-12-30 12:24:25 PM
暫養一年
不如比人領養
一年中有什麼變化
生老痛死
你會接受嗎?
al26789341 2014-12-30 01:29:19 PM 來自手機
5可以領養 搬走左會接返佢 佢除左係一份男友送比我既情人節禮物 仲係我家庭成員既一份子 我5會放棄佢 請要領養的人死心!!!!!!!!
al26789341 2014-12-30 01:30:54 PM 來自手機
就算我同男友都有哮喘 我地都照養
kongmayu 2015-1-2 06:37:42 AM
宜家無人要搶你隻兔仔,只係你要人哋無條件咁幫你養一年,如果你送送下草唔送,失咗蹤,或者一年後唔出現呢?如果兔兔病咗或者有咩意外呢?咁大責任你好難搵個陌生人無條件咁幫你架喎。你一係就長期寄養喺兔協,好似60蚊一日,有D去外國讀書嘅朋友都係長期寄養喺兔協,一係就叫你男朋友或者朋友幫手。
kan1017kan 2015-1-4 03:27:09 PM
養左年都有感情啦,可以養一年證明佢都可以自己養一隻,都係長期寄養喺兔協啦
Insomniahk 2015-1-7 12:12:14 PM
kan1017kan 發表於 2015-1-4 03:27 PM
養左年都有感情啦,可以養一年證明佢都可以自己養一隻,都係長期寄養喺兔協啦 ...

讚同,咁樣安排比較好!
Insomniahk 2015-1-7 12:13:33 PM
kongmayu 發表於 2015-1-2 06:37 AM
宜家無人要搶你隻兔仔,只係你要人哋無條件咁幫你養一年,如果你送送下草唔送,失咗蹤,或者一年後唔出現呢 ...

我就係呢個意思,搬屋其實無影響!
LittleBunny 2015-1-8 11:34:40 PM
去寵物店寄養都要錢, 好難搵人免費幫你養一年, 不計糧草, 照顧兔仔要時間精力。

快速發帖