想問各兔爸媽若兔腸停及膀肛生沙石會好返嗎?
zxcvv 2015-9-19 08:51:30 PM 來自手機
有人share過五歲腸停,醫返生存到八歲
zxcvv 2015-9-19 08:59:23 PM 來自手機
有冇揾到腸停原因?
瞢瞢 2015-9-19 10:47:05 PM
一揾不到只是在大圍吊盬水
但我想知到底好返有多少機會?
瞢瞢 2015-9-19 10:49:30 PM
係咪e3日情況無改善就
zxcvv 2015-9-19 11:32:04 PM 來自手機
始終要自己肯食返草,機會好難講,但腸停一星期仲撐著,應該算難得
瞢瞢 2015-9-20 11:09:11 PM 來自手機
zxcvv 發表於 2015-9-19 11:32 PM
始終要自己肯食返草,機會好難講,但腸停一星期仲撐著,應該算難得

今日佢便便多了點但仍然好細粒突然又無吊鹽水到底係點架
zxcvv 2015-9-21 07:32:43 AM 來自手機
有食草?
瞢瞢 2015-9-21 11:32:59 AM 來自手機
zxcvv 發表於 2015-9-21 07:32 AM
有食草?

我真係有點嬲昨晚探完瞢看到牠不用吊水今早姑娘打來我當然要問清楚啦⋯⋯同時亦問便便仍然那麼細那麼少為何?她竟然乜都唔知反問我係咪兔自己咬檵了我話不是連那部機也沒有她全不知情⋯⋯
我再說那便仍是那麼細那麼少點解可以出院她說可以回家觀察下後日要帶佢回來覆診打針
但牠進食仍不理想你要餵草粉⋯⋯
若你沒時間餵你可放多兩三日
我就是因牠不以上問題才送牠去醫但竟然出院時完全一樣那我為何要睇醫生呢?
眼淚流了
痛心得無法形容
金錢用了⋯⋯
我只想知到底瞢情況是如何!
但那醫生總是說不清楚
生存率到底有多少???
若是牠也痛苦我也只好讓瞢瞢一路好走!那樣拖著我沒明顯改善明確答覆對我來說亦多痛!
心情真的好差⋯⋯
我該怎樣???
zxcvv 2015-9-21 04:12:50 PM
牙齒冇問題? 個幾星期食草粉, 牙本來冇事都會過長, 尤其裡面果二十二隻, 過長頂住就唔食野

快速發帖