兔兔特然唔多願意食草,粒粒同心心就食,唔知點好!
瞢瞢 2015-10-30 11:13:52 PM
便便如何?
missyummychu 2015-10-31 09:39:40 PM 來自手機
瞢瞢 發表於 2015-10-30 11:13 PM
便便如何?

小了很多!
LittleBunny 2015-10-31 11:46:04 PM
無便便要睇醫生
zxcvv 2015-11-3 03:57:03 PM
係咪換毛? 有無放風時候食左咩落肚? 便便細左更加要迫佢食多d 草
missyummychu 2015-11-5 04:20:12 PM 來自手機
zxcvv 發表於 2015-11-3 03:57 PM
係咪換毛? 有無放風時候食左咩落肚? 便便細左更加要迫佢食多d 草

睇了醫生,牙齒長,肝酵素高4倍,貧血,牙齒已磨咗,肝和貧血就吃藥,一星期後覆診,可能今日係磨完牙第二日,所以仍然唔食草!
missyummychu 2015-11-5 06:03:49 PM 來自手機
LittleBunny 發表於 2015-10-31 11:46 PM
無便便要睇醫生

睇了醫生
zxcvv 2015-11-5 08:19:09 PM
食少左草,肝酵素同貧血都係正常,平時食咩草?依家係咪餵草粉?
missyummychu 2015-11-6 02:50:57 AM 來自手機
zxcvv 發表於 2015-11-5 08:19 PM
食少左草,肝酵素同貧血都係正常,平時食咩草?依家係咪餵草粉?

妳意思係...食少咗草導致肝酵素高同貧血?平時多數食Oxbow, 如Oxbow草唔靚會買King 2 cut, 有餵草粉因佢唔食草。
zxcvv 2015-11-6 05:12:13 PM
兔兔食唔食first cut? 可能2nd 唔夠磨牙
missyummychu 2015-11-6 06:23:59 PM 來自手機

zxcvv 發表於 2015-11-6 05:12 PM
兔兔食唔食first cut? 可能2nd 唔夠磨牙

唔多願食 first cut, 相中嘅草都唔夠?
zxcvv 2015-11-6 09:35:39 PM 來自手機
oxbow 係2nd cut, 不過依家唔係最緊要,最緊要係兔兔自己食番草先
missyummychu 2015-11-6 09:51:14 PM 來自手機
zxcvv 發表於 2015-11-6 09:35 PM
oxbow 係2nd cut, 不過依家唔係最緊要,最緊要係兔兔自己食番草先

3號整完牙到現在,我眼見佢只係食過4條,可能牙仔磨完唔習慣,見到佢要食咁多藥,個心好痛

瞢瞢 2015-11-8 05:12:08 PM
兔兔點呀?
加油呀你....草粉肯唔肯食?
missyummychu 2015-11-8 08:53:31 PM 來自手機
瞢瞢 發表於 2015-11-8 05:12 PM
兔兔點呀?
加油呀你....草粉肯唔肯食?

多謝妳!佢到現在都唔食草,粒粒少糧食得慢重分幾次食,菜有食,草粉餓時食得快,唔想食另轉面,唉!明天返工如佢唔食草就會餓全日,都唔知點算!

快速發帖