請問我應該比咩佢食?

如果佢地生bb佢地變其他色(白色 杏色....)ge機會係咪算高?

近親生仔會點?

用邊種籠最好?

生存率算唔算高?

可唔可以分享一下養的心得???

各位幫幫忙:041: :058:

hh0 2009-1-26 01:57:19 PM
2個月左右係食到糧既, 大約3/4平湯匙, 一日一次浸軟
問下賣俾你果人就知食開咩牌子
不過多數刺刺唔偏食, 俾邊個牌子都食
日間多數訓, 你放條毛巾俾巨捐入去訓, 唔好打擾巨
今晚先放D濕糧入去, 第二朝睇下有無食啦
louisccy 2009-1-27 01:02:15 PM
其實一日食幾多餐?:002: :026:

.洗唔洗剪甲

hh0 2009-1-27 11:20:45 PM
有人會放兜糧入籠, 由得巨自己食, 食夠會停
我自己就一日餵一次, 晚上放糧第二朝食完拎走隻碗
所以我D係一日一餐,

剪甲方面, 大大下D甲會長, 我會剪, 但都係好耐先剪一次
唔剪問題不大, 但如果長到有D曲應該剪下
louisccy 2009-1-28 11:30:13 AM
佢成日係到震ar,敢點ar??:056:
hh0 2009-1-28 09:54:18 PM
大部份BB好容易上手又好活潑, 你果隻似乎好驚人
暫時唔好諗抱上手, 剪甲等問題
最重要飲食正常, 觀察一排先啦
無咩辦法, 要巨熟悉你唔驚先做到其他野

依家有無食糧, 有無飲水呀, 應該肯食啦, 食左幾多, 甘多日唔食唔得
louisccy 2009-1-29 11:07:46 AM
宜家好過以前少少食少少糧無今震

可唔可以比我睇下你食緊咩糧?

係唔係果d咩天然糧佢好似唔多鐘意食

想買過第二種但係又有好多種唔知簡邊種

hh0 2009-1-29 12:01:23 PM
pm話你知
最重要係糧既成份含高蛋白質,bb脂肪多D, 成體如過肥就脂肪少些

louisccy 2009-2-3 10:50:49 AM
佢成日二個鐘去左四次便便 d c就黑黑長長有冇問題??

louisccy 2009-2-3 12:41:26 PM
點解佢成日痾屎嫁好恐佈呀有時仲屎尿一齊黎:046: :077: :075: :011: :024: :029:

hh0 2009-2-3 05:08:16 PM
有食有出好正常, 唔係肚all就ok, 再擔心既可以見下vet
louisccy 2009-2-6 08:11:47 PM
點先叫痾爛屎? 佢無lala大隻左好多:009:

同埋好成日都好驚:008:

又係度r 恨 會唔會......

快速發帖