如果養銀孤係邊到買會好d?
買糧有無話要買咩糧?
WILD雙層倉鼠百變遊樂場(下圖)
會唔會比較好?
儀Jaiii` 2009-7-28 09:29:47 PM
講真..領養係最好的XD
養動物好多時都係睇眼緣的..冇話這種特別適合
Tommy123 2009-7-28 09:57:46 PM
請參考依個 POST .   http://zizi-land.info/thread-1416-1-1.html

新手 , 我建議養熊仔鼠 , 雖然體形比較大 , 但比較馴 , 唔會咬人 =)

倉鼠就比較睇你 " 運氣 " . 我覺得好多倉鼠都咬人 - - '''

不過多數人都覺得倉鼠 _ 小紫王比較馴 =)
0772 2009-7-29 12:47:14 AM
小紫王唔係咁鐘意比人抱嫁.
新手唔好養小露寶同雲石戈d.
小露寶走得勁快,易走鼠.
雲石戈d好惡.
睇岩左就買啦.
養寵物真係好睇緣份.
cycheung1234 2009-7-29 09:49:34 AM
唔該晒各位的心得分享=]
741582 2009-7-30 03:07:21 PM
唔該唔好成日都叫人養熊仔鼠啦?人地叫你俾意見,你就叫人領養。俾人自已揀囉?人地都話如果養銀孤係邊到買會好d?你就講d唔同主題既野。講真領養係健康D架?無話邊到好同邊到唔好架?最緊要識揀同去有信譽既店買就唔會買到身有病既鼠,如果你係真心既話係唔會怕俾鼠咬。
養動物好多時都係睇眼緣的..冇話這種特別適合
我以上既話冇話要針對邊個,我這句話只是出自內心。不過大多數都係紫王乖d>w<?
祝你同你既鼠:038:
0772 2009-7-30 03:38:08 PM
唔該唔好成日都叫人養熊仔鼠啦?人地叫你俾意見,你就叫人領養。俾人自已揀囉?人地都話如果養銀孤係邊到買會好d?你就講d唔同主題既野。講真領養係健康D架?無話邊到好同邊到唔好架?最緊要識揀同去有信譽既店買就唔 ...
741582 發表於 2009-7-30 03:07 PM

人地之前個topic係講"想養鼠鼠"哩類題目黎嫁.
你唔知唔好嘈=]
0772 2009-7-30 03:41:19 PM
你住邊1區.?
住元朗可以係朗屏買.
果到d鼠好健康同埋好乖.
Tommy123 2009-7-30 07:46:44 PM
唔該唔好成日都叫人養熊仔鼠啦?人地叫你俾意見,你就叫人領養。俾人自已揀囉?人地都話如果養銀孤係邊到買會好d?你就講d唔同主題既野。講真領養係健康D架?無話邊到好同邊到唔好架?最緊要識揀同去有信譽既店買就唔 ...
741582 發表於 30-7-2009 15:07

1 . 熊仔鼠馴係事實 , 你可以去各大 FORUM 睇下人地對熊仔鼠既評價 .

2 . 領養比較好 , 事實 . SPCA 既鼠 , 全部都經 BODY CHECK . 絕對比較健康 .

3 . 你知唔知依個 POST 之前個 TOPIC 係咩 , 唔知就唔好去針對各會員既發言 , 我唔該你 .
yori 2009-7-30 08:15:12 PM
有少少火藥味...''
大家都係愛鼠之人~冷靜D~

ha~等我都去SPCA睇睇先~~
cycheung1234 2009-7-30 09:03:48 PM
首先我想講講.癈是大家為左呢d 小事而唔開心啦
我係換左個post 名.仲有內容.因為我唔想又開第二個post 咁阻地方姐.

唔該晒大家的分享:054:
yori 2009-7-30 09:48:03 PM
你買左野未??''
你果個籠聽講清淨果度會好難搞...
因為好難洗...
741582 2009-7-30 10:25:04 PM
ok,對吾住。:054:
係我唔知情,不過都係呢句,最緊要識揀同合眼緣。
cycheung1234 2009-7-31 07:28:58 PM
你買左野未??''
你果個籠聽講清淨果度會好難搞...
因為好難洗...
yori 發表於 2009-7-30 09:48 PM

我未買呀
我星期日先去買
果個籠我好想要.只好慢慢洗-3-
yori 2009-7-31 09:33:01 PM
哈~最緊要係合心意姐~
而且聽講果個籠可以DIY加多層...
個人覺得都真係唔錯XD

快速發帖