19w(芭瑪)
位置:北緯10.6 東經133.9 附近
強度:颱風 (中心風力75knots)

20w(茉莉)
位置:北緯12.9 東經153.9 附近
強度:強烈熱帶風暴 (中心風力55knots)

根據近幾日發佈預測路徑 芭瑪仍然係移向台灣
待18w消散之後芭瑪仍然有增強空間 JTWC預測為>100knots

茉莉預測未到菲律賓已經增強至強颱風/超強颱風程度 破壞力比芭瑪更強
唔知會唔會挑戰彩雲0既記錄 同時預測路徑維持0係菲律賓以東海域 較後發展仍存在重大變數

walter291 2009-10-2 06:03:36 PM
台長開新post
在下黎十ト下
c... c...
0772 2009-10-2 06:06:22 PM
睇黎台灣同日本要一齊rip拉.
Kelvin_K 2009-10-2 06:26:36 PM
台長開新post
在下黎十ト下
c... c...
walter291 發表於 2009-10-2 06:03 PM

why 我變左做台長ge~XDD:062:
bu1210 2009-10-2 06:30:42 PM
台長, 知唔知4/10 會唔會打到黎香港
Kelvin_K 2009-10-2 07:42:22 PM
台長, 知唔知4/10 會唔會打到黎香港
bu1210 發表於 2009-10-2 06:30 PM

don`t call me 台長ar XD ~I think this typhoon will not 打到黎香港~
2009 年 10 月 04 日 08 時
位 置 : 北 緯 18.7 度        東 經 121.1 度
HK is 北 緯14.5度,東 經 126.3 度
walter291 2009-10-2 09:04:21 PM
唔好啦~~!
"台長"幾好聽呀!
walter291 2009-10-2 09:08:22 PM
睇番:http://zizi-land.info/viewthread ... p;extra=&page=7  第7個帖
"不如封呀Kelvin_K做ZiZi-land專屬天文台主任丫!!!
我第一個+卜!!
唔係講笑!!"
我已經同其它人封左你做ZiZi-land專屬天文台主任丫!!
Kelvin_K 2009-10-2 10:43:57 PM

hko...2個都唔吹...
hh0 2009-10-3 08:44:18 PM
希望茉莉可以牽引芭瑪轉向東走....
保祐台灣

快速發帖