岩岩加入新家庭既妹好唔見左呀!!!!佢係小露寶黎架...
前晚返到屋企發現唔見左...
但係個籠冇開到架!!! 好奇怪呀!!!!
妹妹個同居男友仲響度...初初以為唔知係咪仔仔食左佢...
但係一d血跡都冇...係一d都冇...
斷估仔仔又唔會生吞左妹妹姐...
我而家好擔心...唔知點好...
搵左佢兩日喇...都搵唔到...妹妹好似忽然消失左咁...
放響地d野食, 一粒都冇少過... 要搵既地方又搵晒...唉...
好唔開心呀...我同老公帶佢地返屋企, 原本係想建立一個鼠之家架...
而家唔見左一隻...
而家連仔仔都好唔開心... 平時佢好鍾意走黎走去冇時停...
而家成日屈埋響屋仔... 玩都唔願玩...
點算...?????????
Cwopqa 2009-10-12 06:56:54 PM
連籠都冇開..好奇怪喔..
會唔會係佢匿埋左咋.
walter291 2009-10-12 08:26:24 PM
揾下D暗既地方喇!!
放多D野食係D"角落頭"到!!
睇下幫唔幫到你??
gina 2009-10-13 03:34:23 PM
鼠鼠走路都唔識關門吧-,-`
所以....最大可能係你妹妹的男友,,,
可能玩鼠鼠時鼠鼠跑走了...
不過若果真是鼠鼠自己跑掉的,
你可以試試引他出來,可小lobo是好難捉的-v-
mi127950 2009-10-13 05:51:09 PM
之前我隻小露寶走失左,
放佢入個小籠再將小籠放入大膠箱等佢同佢d兄弟一齊但係大家做吾到親密接觸
第2日我見到有隻小露寶走入小籠到,,囧左,,
籠門都冇開到@@

同埋有次我走鼠走左3日多到-,-
後味發現佢係廚房一條木條[木條係通心的]
你平時經過個時睇下有冇聲~
再吾得你成包野打開- -
壓d味出黎,,

我之前睇書就話..
係一個大碗到放好多野食,,[碗要夠深]
跟住拎倉鼠用既梯連接..地與碗
跟住如果倉鼠走左入去食野之後..
因為個碗夠深,
鼠鼠走吾到出黎:}
試下咁樣引佢出黎@@
sweetpotato 2009-10-13 07:06:32 PM
多謝咁多位, 小妹到而家都未搵返妹妹...:050:
我已經放晒d野食響地下...
希望可以快d搵返妹妹啦...

我尋日發現左d野...
個籠既鐵枝有個位特別闊左... :042:
我諗係妹妹逃跑果陣整闊左既... :077:
唔知佢幾時先探險完返屋企... :043:
q1w2e3r4 2009-10-13 09:42:35 PM
響地下角落打開個籠試下..放多d野食..睇下佢會唔會食完入返去訓覺...佢夜晚先出黎..試下夜晚出黎搵啦.
【細賢】 2009-10-14 08:32:56 AM
又想比佢地係咁生bb呀.....= =?
sweetpotato 2009-10-15 02:11:14 PM
各位, 好多謝大家既幫忙...
奴家終於響今晨6時, 尋回小鼠...
我同我老公捉左4個鐘... :043:

re 細賢:
我同我老公已經有足足心理準備去迎鼠b新生命, 而且已經做足功課!!
我地已經準備好鼠b新居, 我地有足夠經濟能力去養育所有鼠b一家~~多謝你既關心!!:002:

快速發帖