我想問幾久先好幫佢地換野?
同埋隻公分開籠之後,走咗出來找唔返 無d咩辦法?
kinmi 2009-12-8 08:25:57 AM
我果陣係1個月先換
因為唔係太污糟
如果太污糟...等佢地開哂眼.識自己食野
好似大概21日
就可以換
同埋個半月左右就要同d BB分籠
因為有機會打交
最大問題係會生BB,
唔想搞到好煩就分籠=]

佢唔見左之後有無開過門?!
有機會係開門時走左..
如果無開門.
試下靜心咁聽下..有無d聲
如果有..就去搵下..
wesky 2009-12-8 10:33:28 AM
http://zizi-land.info/viewthread.php?tid=781&extra=page%3D1
睇睇
teapine 2009-12-8 01:23:53 PM
thx唔該哂:002:
牙健__ 2010-4-3 08:07:26 PM
最好係10天之後...
如果唔係可能會鼠食鼠
小鈴 2010-4-3 08:10:00 PM
最好唔係21日介哂奶之後咩0.0??十日後想換都只係可以換少少咋...唔好換哂呀~
檸啡 2010-4-3 09:57:44 PM
人地d倉鼠bb係09年12月頭既事~
以上的問題早已解決!
阿見習版主~雖則每日要發帖不少於10篇~但都唔該揀擇下先啦
小鈴 2010-4-4 12:08:25 AM
我見回復果度咁新仲以為係新ge tim-0-...
lamzizi 2010-4-4 11:45:29 AM
回舊post姑且不論...
你自己o岩o岩先開個post問鼠鼠產前要做咩.. 而家走去話人知要做咩.. 仲要比d錯o既料人
10日都未戒奶, o岩o岩先開眼...
除非d鼠b大大下開始打交, 如果唔係最好21日先分開
你知唔知點解鼠媽會食鼠b呀?
鼠媽食鼠b可能係因為受驚, 或者覺得d b養唔大等等
比佢靜靜地休養, 唔嚇親佢, 唔好搞d b, 根本就唔需要10日就分開
如果佢係要食, o岩o岩生完都食得啦.. 洗鬼等10日
我自己d鼠未生過... 亦唔可以保證我講o既全部都o岩, 但係起碼有sense過你囉呀見習版主
wesky 2010-4-4 12:08:14 PM
睇返寶典~~~
s255899 2010-8-28 01:15:43 PM
我第18日就換左
我問左鼠店的人
佢話15-18日仙好換
BiBi 2010-9-5 06:28:57 PM
恭喜曬!!!!!!

快速發帖