我家鼠鼠係之前(大約係3,4個月)佢隻左腳仔曾經整親...跟住係1個月後自己好返..
唔知點解最近隻腳又出事啦..
有一日突然之間見到佢行路好辛苦...而家連企都企唔穩啦..
正常既食野個陣時會支撐到個身體好似坐住係度甘食..而家佢成日都跌低...
而且又唔返入屋仔..成日都係籠既角落頭返..(呢個徵狀係唔係即係佢知道自己好辛苦,知道自己....,唔返入屋??)
之前都睇過2次醫生,大圍個醫生話冇事...(我覺得鼠鼠係人地面前會扮堅強的ma)
所以唔知道今次佢會唔會又會自己康復... 唉,.好擔心..
而家佢又成日都唔肯行..
唔知係唔係關我換左墊料事呢..(而家用緊網友話好好用既carsh....)
唔知係唔係關我鋪得唔平事呢...搞到佢隻腳甘都算好的~..
你地覺得點ar???不過佢精神唔錯!~
Winnie 2009-12-11 11:53:59 PM
用膠箱,廚房紙,拿走轉轉,這樣比較安全,我的寶貝整到腳後,我是這樣給他住,怕他悶就比紙筒他玩,不要給太大空間走動,待他靜養一下吧!
gina 2009-12-12 05:48:21 PM
對不起...我不懂可以做什麼,但我祝福小鼠鼠能早日康復,快樂生活;]
poliarma 2009-12-12 08:02:50 PM
thx..WINNIE..
我今天拿走了轉轉..現在籠裏空空如也..
乜都冇..連間小屋都沒有腳踏了...把小屋放平了..
但其實很痛心..見到佢甘辛苦....成日都跌低..好似岩岩學行路個D甘...
又起唔返身..~
希望佢快D 好返~~不過好彩家鼠佢堅強~~
吃不到的蘋果 2009-12-15 01:21:16 AM
希望牠快點康復~~多些陪牠吧^_~
eva0101 2009-12-25 12:11:16 PM
carefresh都算軟  又冇夾雜硬物  唔會整親鼠鼠架wo
可能鼠鼠唔小心俾籠d隙整親or跌親  你反而要小心check清楚鼠籠有冇鼠鼠陷阱
lct1011 2010-11-12 08:55:13 AM
俾佢多做運動吧!

快速發帖